Tarih: 24.08.2016 18:01

Yıldırım: PKK/PYD kendisine meşruiyet kazandırma çabası içinde

Facebook Twitter Linked-in

 

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım, Barzani´yi kabulünde IKBY makamlarının, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ortaya koyduğu tavrı ve bölgedeki FETÖ yapılanmasına karşı aldığı önlemleri takdirle karşıladıklarını ifade etti.

Türkiye´nin, Irak ve IKBY´nin güvenlik, istikrar ve refahı için gerekli bütün adımları, iyi komşuluk, dostluk ve kardeşlik bağları çerçevesinde geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da atmaya hazır olduğunu vurgulayan Yıldırım´ın, PKK/PYD´nin, bölgenin içinden geçtiği koşullarda IŞİD ile mücadele ediyor algısı yaratarak, kendisine meşruiyet kazandırma çabası içinde olduğuna dikkati çektiği ifade edildi. 

Yıldırım´ın, ayrıca Türkiye ile IKBY´nin PKK ve IŞİD dahil olmak üzere tüm terör örgütleriyle kararlılıkla mücadelesini sürdüreceğini söylediği kaydedildi.

IKBY Başkanı Barzani´nin de başta 15 Temmuz darbe girişimi olmak üzere Türkiye´de yaşanan terör eylemlerinde hayatını kaybedenler için taziye dileklerini ilettiği, her konuda Türkiye ile tam bir dayanışma ve işbirliği içerisinde olacaklarını vurguladığı belirtildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —