Tarih: 12.05.2017 09:16

Yıldırım ve Mattis Londra´da Görüştü

Facebook Twitter Linked-in

 

Amerika Savunma Bakanı Jim Mattis Londra´da Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmesinde, Washington´ın NATO müttefiki Türkiye´yi koruma taahhüdüne bağlı olduğunu belirtti. Konuyla ilgili açıklama Savunma Bakanlığı Pentagon´un sözcüsünden geldi.

Pentagon sözcüsü Dana White, Londra´da Somali ile ilgili bir konferansa katılan Yıldırım ve Mattis´in görüşmesi hakkında ayrıntı vermedi.

White, “Savunma Bakanı, Amerika´nın NATO mürtefikimizi koruma taahhüdüne bağlı olduğunu belirtti” ifadelerini kullandı.

Mattis, Çarşamba günü yaptığı açıklamada da Amerika´nın Türkiye ile yaşanan gerilimi aşabileceğini kaydetmişti. Mattis, Türkiye´nin bütün kaygılarının giderileceğini söylemişti.

Görüşme, Amerika´nın YPG´ye Rakka´nın IŞİD militanlarından geri alınması konusunda destek vereceğini açıklamasının ardından iki ülke arasında en üst düzey görüşme oldu.

Reuters haber ajansına konuşan bir Amerikalı yetkili Amerika´nın PKK ile mücadelesinde Türkiye ile istihbarat işbirliğini geliştirmeyi amaçladığını kaydetti.

Bu adımın Türkiye´nin kaygılarını giderip-gidermeyeceği meçhul. Türkiye bu adımın Washington´a zarar verebileceğini belirtiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da gelecek hafta konuyu Amerika Başkanı Donald Trump ile görüşeceğini belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —