• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Yıldırım´ın Tarihi Azerbaycan Ziyareti

Yıldırım´ın Tarihi Azerbaycan Ziyareti

Türkiye´nin yeni Başbakanı Binali Yıldırım 3 Haziran tarihinde Azerbaycan´a geliyor. Binali Yıldırım geleneksel olarak ilk yurt dışı ziyaretlerini KKTC ve Azerbaycan´a yapacak.

 

Cavanşir Abbaslı

Yeni Başbakan´ın Bakü ziyaretine sayılı günler kaldı. Türkiye yine geleneği bozmadı...

Natik Miri: “Bu görüşme o kadar büyük stratejik önem taşıyor ki...”

Türkiye´nin yeni Başbakanı Binali Yıldırım, 3 Haziran´da Azerbaycan´a geliyor. Binali Yıldırım, geleneksel olarak ilk yurt dışı ziyaretlerini KKTC ve Azerbaycan´a yapacak. Başbakan, ülkemizi ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşecek.

Uzmanlara göre Binali Yıldırım´ın Bakü ziyareti, son aylarda gerginleşen Azerbaycan-Ermenistan ilişkileri sebebiyle Türkiye ile ilişkilerde yeni bir dönemi temsil ediyor ve kardeş ülkenin, Azerbaycan´ın yanında olduğunu bir kez daha dünyaya gösterdiği belirtiliyor. Konunun görünen tarafı şu ki, Türkiye´de devletin ikinci adamı değişti ancak Azerbaycan ile ilgili tutum eskisi gibi kalmaya devam ediyor. Demek ki konu Azerbaycan olduğunda Türkiye´de başbakanın kim olduğunun pek önemi yok.

Siyaset bilimci Natik Miri, Türkiye´nin söz konusu ziyaretle dünyaya bir kez daha mesaj verdiğini kaydederek, “Ziyaret geleneksel nitelik taşıyor. Türkiye böylece bir kez daha, Azerbaycan ile ilişkilerinde dış etkenlerin etkisi olamayacağını gösteriyor. Bu, bir anlamda tüm dünyaya olumlu yönde verilmiş bir mesaj ve Azerbaycan´a destek niteliği taşıyor. Ziyaret çerçevesinde Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin yanı sıra Azerbaycan ve Ermenistan Cumhurbaşkanları arasında haziran ayında yapılması beklenen görüşmenin de ciddi bir müzakere konusu olacağını düşünüyorum çünkü bölgemiz bugün savaşla barış arasında gidip geliyor. Söz konusu görüşme o kadar büyük stratejik önem taşıyor ki Ermenistan´ın gelecekteki tutumu, bölgede barış mı yoksa savaş mı olacağını belirleyecektir.(Azerbaycan,Yeni Müsavat-31.05.2016)



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor