Tarih: 12.02.2014 14:14

Yıldız: İran`dan İthalata Devam

Facebook Twitter Linked-in

İRNA

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin İran’dan petrol ve doğal gaz ithalatını sürdüreceğini belirtti.

Türkiye’nin üst düzey yetkilileri, yabancı ülkelerden diplomatlar; askerî, siyasi, ekonomi ve kültür ataşelerinin katılımıyla Ankara’da Swissotel’de yapılan İslami devrim zaferinin 35. yıl dönümü kutlama törenine katılan Yıldız, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “İhtiyacı olan enerjinin bir bölümünü İran’dan ithal eden Türkiye, bu ülkeden petrol ve doğal gaz ithalatını sürdürecek.” dedi.

İran ve Türkiye’nin, bölgenin iki güçlü ülkesi olduğuna işaret eden Yıldız, “1996 yılında, dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Recai Kutan’ın başlattığı yolda devam edeceğiz.” dedi.

İran ve Türkiye arasında 1996 yılında imzalanan 25 yıllık doğal gaz anlaşmasının, dönemin Başbakanı merhum Necmettin Erbakan’ın ilk yurt dışı ziyareti sırasında elde edildiğine işaret eden Yıldız, “Kutan’ın çabalarıyla bugün bu anlaşma iki ülke arasında önemli bir bağ hâline gelmiştir.” dedi.

İran İslam Cumhuriyeti’nin ulusal gününü, İran devletini ve milletini tebrik eden Yıldız, “İki ülkenin uzun yıllar dostluk, kardeşlik ve komşuluk iyi niyeti ile ilişkilerini geliştirmeyi sürdürmelerini umuyorum.” dedi.

Türkiye Başbakanı Erdoğan’ın İran ziyaretine işaret eden Yıldız, “Biz, komşuluk ve kardeşliğin yanında iki ülkenin ekonomi ve ticari ilişkilerinin kalıcı gelişmesi için de çabalamalıyız.” dedi. (İran Haber Ajansuı IRNA - 11 Şubat 2014)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —