• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Yunan Savunma Bakanı Kammenos´tan ABD´ye daha fazla askeri güç daveti

Yunan Savunma Bakanı Kammenos´tan ABD´ye daha fazla askeri güç daveti

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos ABD´li mevkidaşı James Mattis ile ABD´de görüştü. ABD´nin Yunanistanla ikili güvenlik işbirliğini artırmasını isteyen Kammenos, ABD´nin Yunanistan´ın Volos, Larissa ve Aleksandropolis (Dedeağaç

 

Yunanistan´ın önde gelen gazetelerinden Kathimerini´nin haberine göre, önceki gün ABD´nin başkenti Washington´a giden Yunan Dışişleri Bakanı Kammenos´un ABD´li mevkidaşı James Mattis´le Pentagon´da yaptığı görüşmede bu öneriyi yaptı. 

´YUNANİSTAN TEK STRATEJİK ORTAK VE MÜTTEFİĞİ OLARAK ABD´Yİ GÖRÜYOR´

Kammenos´un görüşme sırasında 'Yunanistan´ın kendisini ABD´nin stratejik ortağı ve müttefiki olarak, hatta tek stratejik ortak ve müttefik olarak gördüğünü söylemek isterim. ABD´nin yalnızca Suda Körfezi´nde değil, Larissa, Volos ve Aleksandrapolis´te (Dedeağaç) daha kalıcı bir şekilde askeri güç konuşlandırması Yunanistan için önemli' dediği aktarıldı.

ABD´nin şu anda Girit Adası´ndaki Suda Körfezi donanma üssünün yanı sıra Larissa´daki hava üssünde İnsansız Hava Aracı (İHA) birimleri bulunuyor. Dedeağaç kenti Edirne´deki İpsala sınır kapısından sadece 40 km uzaklıkta bulunuyor. 

 

​Pentagon´dan yapılan açıklamaya göre Matttis de Girit adasında bulunan Suda Körfezi´ndeki ABD üssüne verdiği destek nedeniyle Kammenos´a teşekkür etti.

Mattis ayrıca Yunanistan´ın F-16´ların güncellenmesi için 1.5 milyar dolar, savunma harcamalarına da yüzde 2´lik bütçe ayırmasını memnuniyetle karşıladı.



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor