Tarih: 27.12.2021 13:31

Yunanistan Açıklarında Meydana Gelen Bir Gemi Kazasında En Az 16 kişi Öldü!

Facebook Twitter Linked-in

Reuters´in bildirdiğine göre, yerel basın kuruluşları cumartesi günü, 12 erkek, üç kadın ve bir bebeğin cesetlerini bulduğunu bildirdi.

Atina Haber Ajansı, 63 kişinin kurtarıldığını ve geçici olarak Paros adasında tutulacağını bildirdi.

Ajans, Yunan makamlarının Türkiye´den İtalya´ya gitmekte olduğunu öngördükleri teknede yaklaşık 80 kişinin bulunduğunu tahmin ettiğini bildirdi.

Yunanistan Denizcilik Bakanı GiannisPlakiotakis, Reuters´e yaptığı açıklamada, kaçakçılık çetelerinin sorumlu olduğunu söyledi.                                        

Çeteler, 'insan hayatına kayıtsız, onlarca insanı can yelekleri olmadan, en temel güvenlik standartlarına bile uymayan gemilere istifliyor' dedi.

Kısıtlamalar ve daha sıkı sınır kurallarına yol açan yeni koronavirüs nedeniyle 2020´de göç ve iltica çabaları yavaşladı. AB, 2020´de 125.100 ' düzensiz sınır geçişi ' rapor etti, bunların arasında 86.300 deniz yoluyla deneme, 2019´a göre yüzde 19´luk bir düşüşü yansıtıyor.

Ancak rakamlar o zamandan beri yeniden artıyor: 2021 yılının Ocak ve Ekim ayları arasında AB, 151,600 yeni yadaışı göç girişimi kaydetti, bu rakam 2020´deki aynı döneme göre yüzde 72´lik bir artış anlamına geliyor.

Avrupa´nın mülteci krizi Yunanistan´ın ekonomik kriziyle aynı zamana denk geldi.  Yunanistan´da var olan mülteciler genellikle diğer Avrupa ülkelerine sığınma başvurusunda bulunmak için seyahat etmeye çalıştılar. Ancak AB ülkeleri sınırlarını kapatınca göçmenler Yunanistan´da mahsur kaldı.

Geçen yıl içinde Yunanistan´da mülteci statüsü verilen binlerce kişi, ülkedeki zor koşullar nedeniyle Avrupa´nın başka yerlerinde bu statü için yeniden başvurmak üzere ayrıldı. Son yıllarda Yunanistan ve diğer Avrupa devletleri, göçmenlerin yasal statü kazanması için daha katı şartlar getirdi ve gönüllü sınır dışı olmalarına teşvik etti.

Kaynak: https://www.washingtonpost.com/world/2021/12/25/greece-migrant-shipwreck-paros/ 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —