Tarih: 08.02.2017 11:31

Yunanistan: IMF´nin mantıksız taleplerine boyun eğmeyeceğiz

Facebook Twitter Linked-in

 

Uluslararası Para Fonu´nun (IMF) Yunanistan´ın ekonomi politikalarının yıllık gözden geçirilmesi toplantısında, bu ülkenin, Euro Bölgesi kreditörleri tarafından belirlenen yüzde 3.5 bütçe fazlası hedefini tutturamayacağı öngörüldü.

Toplantıda IMF İcra Kurulu üyelerinin çoğu 2018 yılına kadar Yunanistan´ın faiz dışı fazla hedefinin gayri safi yurt içi hasılasının yüzde 1.5´i seviyesinde olması gerektiği görüşünü savundu.

Ayrıca Yunanistan´ın borcunun sürdürülemez olduğunu da savunan IMF´ye Yunanistan hükümet sözcüsü Dimitris Tzanakopoulos haftalık basın toplantısında cevap verdi.

Dimitris Tzanakopoulos, Yunanistan hükümet sözcüsü: “Hükümet Yunanistan´ın, Avrupa Merkez Bankası´nın parasal genişleme programına dahil olmasının önünü açacak bir anlaşmanın sağlanmasını arzuluyor. Bunun ötesinde hükümetin pozisyonu aslında net ve şimdiye kadar çoğu kez kategorik olarak ifade edildi. Uluslararası Para Fonu´nun program sonlandıktan sonra 4 buçuk milyar dolarlık ek ihtiyati tasarruf tedbirlerinin yasalaşmasını dayatmakta ısrar eden mantıksız taleplerine boyun eğmeye niyetimiz yok.”

IMF ayrıca Euro Bölgesi kreditörleri ile üzerinde anlaştığı kurtarma paketinin maliyeti nedeniyle Yunanistan´ın uzun dönemde sadece yüzde 1´e yakın büyüyebileceğini öngörüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —