• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Yunanistan´a kaçan darbecilerden Çipras´a: Bizi Erdoğan´a vermeyin

Yunanistan´a kaçan darbecilerden Çipras´a: Bizi Erdoğan´a vermeyin

Darbe girişiminden bir gün sonra askeri helikopterle Yunanistan´a kaçan darbeci askerlerin, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras´tan siyasi sığınma taleplerini kabul etmesini isteyerek, 'İade edilirsek, idam cezası ilk kez bize uygulanacak' de

 

15 Temmuz´da yapılan darbe girişiminden bir gün sonra askeri helikopterle Yunanistan´ın Dedeağaç (Aleksandrupolis) şehrine kaçan 2´si binbaşı, 4´ü yüzbaşı, 2´si de başçavuş 8 askerin, Türkiye´ye iade edilmeleri halinde idam cezasının ilk olarak kendilerine uygulanacağını öne süreerek, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras´tan siyasi sığınma istedikleri öne sürüldü.

Dimokratia gazetesine konuşan darbeci askerlerin açıklamaları, 'İnsaf edin. Bizi Erdoğan´a vermeyin' manşetiyle çıktı. Hürriyet gazetesinden Yorgo Kırbaki´nin haberine göre; darbeciler, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras´tan siyasi sığınma taleplerini kabul etmesini isteyerek, 'İade edilirsek, idam cezası ilk kez bize uygulanacak' dedi.

‘CIA AJANI İLE KAÇTIKLARI´ İDDİALARINI REDDETTİLER 

Siyasi sığınma başvuruları ile ilgili 19-25 Ağustos tarihleri arasında Atina´daki İltica Komisyonu´na ifade verecek olan 8 asker, Yunanistan´a beraberlerinde bir 'CIA ajanı ile kaçtıklarına' ilişkin Türk medyasında çıkan haberleri de reddettiler. 'Helikopterde sadece bizler vardık. Kesinlikle 9´uncu bir kişi yoktu' dediler.

Yunan medyası, askerlerin sığınma taleplerinin reddedilmesi halinde, Türkiye´ye iadelerini geciktirmek amacıyla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi´ne başvurma niyetinde olduklarını belirtti.



17.8° / 9.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor