Tarih: 29.07.2017 09:00

Yunanistan´da eski bakana kara para aklamak suçundan ceza

Facebook Twitter Linked-in

 

Atina Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, tutuksuz yargılanan Mandelis´e rüşvet almak ve kara para aklamaktan 8 yıl, yardımcıları İlias Georgiyu´ya 12 yıl ve Aristidis Mandas´a da 3.5 yıl hapis cezası verildi.

Yaklaşık 6 ay süren davada, Mandelis ve iki yardımcısının iyi halleri göz önünde bulundurularak, tekrar suç işlemeyeceğine dair kanaatin oluşması ve zararın giderilmesi şartıyla cezaları ertelendi. 

Mandelis ve iki yardımcısı, aynı suçu bir daha işlemeleri durumunda hapis cezalarını çekmek zorunda kalacak.

Yunanistan´da, 1997-2000 yılları arasında sosyalist PASOK hükümetinde Ulaştırma ve İletişim Bakanlığı görevinde bulunan Mandelis, Yunan telekomünikasyon şirketi OTE´nin modernizasyonu konusunda Alman Siemens şirketi ile yapılan anlaşma karşılığında 450 bin Alman markı rüşvet almakla suçlanıyordu.

Mandelis, konuyla ilgili oluşturulan meclis araştırma komisyonuna verdiği ifadesinde, 1998 seçimleri öncesinde seçim desteği olarak Siemens´ten 200 bin mark aldığını itiraf etmişti. Mandelis, 2011´de de mal varlığı ile ilgili yalan beyanda bulunmak suçundan yargılandığı başka bir davada 3 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —