Tarih: 19.06.2015 14:20

Yunanistan ile anlaşma sağlanamadı

Facebook Twitter Linked-in

 

Dijsselbloem, Lüksemburg`da yapılan Euro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, görüşmelerde ilerleme kaydedilemediğini ifade etti.

Yunanistan ile bir anlaşmanın hâlâ ihtimal dahilinde olduğunu dile getiren Dijsselbloem, Yunanistan`ı Euro Bölgesi içinde tutmak istediklerini ifade etti.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ise Euro Bölgesi`nin 19 liderinin Pazartesi günü Yunanistan ile görüşmelerde ilerleme kaydedilmesi için acil olarak toplanacağını söyledi.

Tusk, Avrupalı liderlerin Yunanistan`ın durumunun en yüksek seviyede tartışılması amacıyla bir araya geleceğini belirtti.

Avrupa Merkez Bankası ve IMF verilerine göre, Yunanistan`ın toplam borcu 320 milyar euro ve milli gelirin yüzde 177`ine tekabül ediyor. Yunanistan`ın kurtarma paketine ödemesi gereken 240 milyar euro borçlarının en büyük bölümünü oluşturuyor. Ayrıca, ülkenin Avrupa`nın lokomotif ülkesi olan Almanya`ya 56 milyar euro borcu bulunuyor.

Yunanistan, haziranda IMF`ye 1,5 milyar euro ve 5,2 milyar euro da kısa dönemli borçlanma senetleri olmak üzere 6,7 milyar euro borç ödemesi gerekiyor. Ülkenin temmuzda da IMF`ye 452 milyon euro, kısa dönemli senetlere 2 milyar euro ve Avrupa Merkez Bankası`na 3,5 milyar euro olmak üzere 5,95 milyar euro borç ödemesi bulunuyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —