Yunanistan-Rusya Türk Akımı Anlaşması

Yunanistan-Rusya Türk Akımı Anlaşması

Yunanistan ile Rusya cuma günü, maliyeti Rusya tarafından karşılanmak üzere Yunanistan üzerinden Avrupa`ya doğal gaz taşıması planlanan Türk Akımı doğal gaz boru hattının genişletilmesi konusunda bir mutabakat zaptı imzaladı. Yunanista

 

Reuters

Yunanistan ile Rusya cuma günü, maliyeti Rusya tarafından karşılanmak üzere Yunanistan üzerinden Avrupa`ya doğal gaz taşıması planlanan Türk Akımı doğal gaz boru hattının genişletilmesi konusunda bir mutabakat zaptı imzaladı.

Yunanistan Enerji Bakanı Panagiotis Lafazanis, Rusya`nın St. Petersburg kentinde düzenlenen imza töreninde Yunanistan`ın desteğe ihtiyacı olduğunu ve borç krizi sırasında baskı yapılmamasını ve Rusya ile iş birliğinin diğer ülkelere veya Avrupa`ya karşı olmadığını ifade etti.

Aynı imza töreninde Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak da Yunanistan tarafında kalacak boru hattının Rusya Devleti’nin sahibi olduğu doğal gaz üreticisi Gazprom`a ait olmayacağını açıkladı.

Novak, mülkiyetin Rusya ve Yunanistan arasında eşit şekilde paylaştırılacağını ve finansmanın Rusya`nın devlet kalkınma bankası Vnesheconombank (VEB) veya diğer Rus bankalarınca karşılanacağını belirterek proje maliyetinin henüz hesaplanmadığını sözlerine ekledi.

Gazprom`un planına göre Türk Akımı doğal gaz boru hattı toplamda yıllık 63 milyar metreküp gaz kapasitesiyle dört hatta ayrılacak. İlk hat sadece Türkiye`ye gaz taşıyacak.

Mutabakat zaptı Başbakan Aleksis Çipras`ın St. Petersburg`a yaptığı bir ziyaret sırasında imzalandı.

Gazprom, Ankara ile kati bir anlaşması bulunmamasına ve Avrupa Birliği’nden itirazlarla karşılaşmasına rağmen Avrupa`ya gaz sağlamak amacıyla Ukrayna`dan geçirmeyerek Türkiye`ye boru hattı inşa etmeyi planlıyor.

Moskova, Ukraynalı protestocuların Rusya yanlısı devlet başkanını devirmelerinden ve Rusya`nın Kırım`ı ilhak ettiğinden beri en büyük pazarı Avrupa`ya -Ukrayna`yı bypass edecek- alternatif doğal gaz tedarik hatları bulma girişimlerini hızlandırdı.

Gazprom daha önce doğal gaz boru hattını yeni bir doğal gaz dağıtım bölgesi inşa edilecek yer olan Türkiye-Yunanistan sınırında durduracağını açıklamıştı.(İngiltere, Reuters - 19 Haziran 2015)



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading