• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

Yunanistan Türk Akımı anlaşmasını St. Petersburg`da imzalayabilir

Yunanistan Türk Akımı anlaşmasını St. Petersburg`da imzalayabilir

Yunanistan Enerji Bakanı Panagiotis Lafazanis, Türk Akımı`nın Avrupa Birliği`ne devamı hakkında anlaşmanın Sankt Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu`nda imzalanabileceğini açıkladı.

 

Sputnik`e konuşan Lafazanis, 'Sankt Petersburg`da 18-20 Haziran`da yapılacak ekonomik forumunda anlaşmanın imzalanması olasılığını dışlamıyorum. Elbette tarih konusunda tam emin olamam ancak Yunanistan ile Rusya Federasyonu arasındaki anlaşmanın bu dönemde imzalanmasına hazır olabiliriz' dedi.

Yunan bakan, boru hattıyla ilgili uluslar ötesi anlaşmanın bitiş hattında olduğunu ve yakında imzalanacağını söyledi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras`ın Sankt Petersburg`a gelip gelmeyeceği sorusunu yanıtlayan Lafazanis, ikisinin birlikte Sankt Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu`na katılacağını ifade etti.

Bakan, 'Elbette davete olumlu yanıt verdik. Yunanistan`ın forumda bulunması çok önemli olacak. Yunanistan Başbakanı forumda yer alacak ve büyük bir heyetle gelecek. Ben de Sankt Petersburg forumuna geleceğim ve enerji konularıyla ilgili tartışmalara katılacağım' dedi.

Lafazanis, Yunanistan`ın ilk kez böyle büyük bir heyetle katılacağını, bunun hem ekonomik hem de siyasi açıdan önemli olduğunu kaydetti.

TÜRK AKIMI`NIN YUNANİSTAN`A MALİYETİ 2 MİLYAR EURO

Yunanistan Enerji Bakanı, 'Projenin nasıl finanse edileceğini henüz konuşmadık ama boru hattının tahmini maliyetinin yaklaşık 2 milyar euro olacağını şimdiden biliyoruz. İnşaatı yaklaşık 20 bin iş yeri oluşturacak. Bu, büyük işsizlikten muzdarip ülkemiz için çok önemli' dedi.

Lafazanis, projenin uygulanması kapsamında sadece inşaat çalışmaların değil bu inşaatla ilgili olan ve ülkeye sorunlarla karşılaşan ekonomiyi desteklemekte yardımcı olacak diğer bazı etkinliklerin de yürütüleceğini kaydetti.



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor