• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Yunanlı uzmanlardan Batı´ya ‘Rusya´yı düşman olarak görmeyi bırakın´ çağrısı

Yunanlı uzmanlardan Batı´ya ‘Rusya´yı düşman olarak görmeyi bırakın´ çağrısı

Yunanlı analistler, Batı´daki insanların Kırım´da olup biten gerçekleri bilmediklerini, yarımadada şu anda barışın hâkim olduğunu vurgulayarak, Batı Avrupa´nın Rusya´ya artık düşman gözüyle bakmaya son vermesi gerektiğini belirtti

 

Rus-Yunan ilişkilerine adanan bir etkinliğe katılan Yunan Hava Kuvvetleri´nden emekli General Pavlos Hristu, Kırım´ın tarihi olarak her zaman Rusya´ya ait olduğunun ifade etti. Hristu, 'Kırım hiçbir zaman Ukrayna´da gelişen süreçlere müdahil olmadı. Kendi çizgisi vardı. Sivastopol, Simferopol´deki durumu iyi biliyorsunuz. Referandum, Kırım´ın Rusya´nın bir parçası olduğunu net bir şekilde ortaya koydu. Kırım´da özgürlüğü, demokrasiyi, gelişimi, gülen ve çocuk büyüten insanları görüyorum' diye konuştu. 

Kırım´ın geliştirilmesi için büyük harcamaların yapıldığına dikkat çeken Hristu, 'Kamu çalışmalarına, kültüre, demokrasinin geliştirilmesine çok büyük paralar harcanıyor' ifadelerini kullandı.

‘YUNANİSTAN YAKINDA RUSYA´NIN MÜTTEFİKİ OLUR´

Yunanistan´ın mevcut durumu değiştirmesi gerektiğini belirten Hristu, 'Siyasiler, Kırım´ı ziyaret etmiyor, oysa Kırım´dan ötürü Avrupa bize yaptırım uyguladı. Fakat açık olmak gerekirse yaptırımlar sadece tarım ürünlerimizi etkiledi. Almanya, Rusya´dan enerji kaynakları sağlıyor. ABD ve Avrupa şirketleri Rusya´ya muazzam yatırımlar yapıyor' diye konuştu. 

Tüm bu gelişmelerin Rusya´nın NATO için bir tehdit olduğuna dair söylemler ortamında yaşandığını ifade eden Hristu, ancak NATO´ya üye olan hiçbir ülkeye yönelik tehdit olmadığını vurguladı.

Kısa vadede durumun değişeceğinden ve Yunanistan´ın Rusya ile müttefik olacağından emin olduğunu belirten Hristu, 'Yunanistan ile Rusya arasında stratejik ortaklık kurulacağına inanıyorum' ifadelerini kullandı.

‘AVRUPA RUSYA´YA KARŞI TUTUMUNU DEĞİŞTİRMELİ´

Diğer yandan Yunan Askeri Akademisi´nden Doç. Dr. Kostas Grivas, Batı Avrupa´nın Rusya´ya karşı tutumunu değiştirmesi ve onu düşman olarak değerlendirmekten vazgeçmesi gerektiğini belirtti. 

Batı´nın şu anki politikalarını felaketle karşılaştıran Grivas, Batı Avrupa´da ‘Rusofobi´nin yaygın olduğuna dikkat çekti.

Rusya´nın barışçıl bir güç olarak hareket ettiğini, barışı korumaya yönelik girişimler önerdiğini ve tüm eylemlerinin sadece ulusal çıkarlarını korumaya ve ABD´nin etrafında ektiği kaosu durdurmaya yönelik olduğunu kaydeden Grivas, 'Rusya, kendi etrafında istikrarlı bir barış, güçlü devletler, istikrarlı hükümetler, devlet düzeyinde konuşabileceği müreffeh devletler istiyor' ifadelerini kullandı.

 

 


17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor