Tarih: 02.06.2015 13:49

Yunan lider Çipras: Neoliberallerin kurbanıyız

Facebook Twitter Linked-in

 

Çipras, Fransız Le Monde gazetesine yazdığı makalede, uluslararası kreditörlerle yürüttüğü görüşmelerin bu kadar uzun sürmesinden ülkesinin sorumlu olmadığını savundu.

‘YUNANİSTAN İLK KURBAN, BOYUN EĞMEYENLER CEZALANDIRILACAK`

Çipras bu durumdan ülkesi için ödevler belirleyen AB içindeki neoliberal güçlerin sorumlu olduğunu öne sürüp Yunanistan`ın iddia edilenin tersine daha fazla vergi geliri sağlayacak reform önerileri dile getirdiğini ifade etti. DW Türkçe`nin haberine göre Çipras makalede, ‘Yunanistan ilk kurban. Neoliberallerin iktidarda olduğu ülkelere boyun eğmeyenler cezalandırılacak` satırlarına yer verdi.

Yunanistan`ın yeni bir iflas tehdidinden kurtulmak için yeni mali yardımlara ihtiyacı var. Kreditör ülkeler Yunanistan`dan mali yardımlar karşılığında kapsamlı bir reform programı sunmasını talep ediyor. Yunanistan`a bugüne dek yapılan yardım miktarı 240 milyar euro. Bu miktarın 55 milyar euroluk bölümü Almanya tarafından ödendi. Yunanistan`ın bu ay içinde Uluslararası Para Fonu`na 1 milyar 600 milyon euro ödemesi gerekiyor.

MERKEL, HOLLANDE VE JUNCKER`İN GÜNDEMİ YUNANİSTAN

Yunanistan`ın mali durumu Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker`in bugün Berlin`de Başbakanlık binasında yapacağı görüşmede masaya yatırılacak. Merkel ve Hollande dün Yunanistan Başbakanı Çipras ile telefon görüşmesi yaptı. Hükümet sözcüsü, görüşmelerin `yapıcı` geçtiğini belirtti.

Medyada yer alan haberlere göre Yunan lider Çipras hafta sonunda müzakere heyetinde yer alan isimlerle görüş alışverişinde bulundu. Görüşmede kreditör ülkelerle sağlanacak uzlaşma taslağının hazırlandığı ileri sürüldü. Çipras`ın bu taslağı Merkel ve Hollande`a sunması bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —