Zaharova: ABD, AB enerji piyasasının bir kısmını işgal etmeye çalışıyor
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD´nin AB enerji piyasasının bir kısmının kendisi için elverişli koşullarda işgal etmeye çalıştığını vurguladı.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD´nin AB enerji piyasasının bir kısmının kendisi için elverişli koşullarda işgal etmeye çalıştığını vurguladı.
Haftalık basın toplantısı düzenleyen Zaharova, ABD´nin Ukrayna´da yapay şekilde oluşturduğu durumu kullanarak AB´deki enerji planlarını hayata geçirmeye çalıştığının altını çizdi.
Zaharova, 'ABD´liler, kendileri tarafından yapay olarak oluşturulan siyasi konjonktürü, adil olmayan, gerçeği yansıtmayan yöntemleri kullanarak AB enerji piyasasının bir bölümünü kendileri için yararlı olan, Avrupalılar çok yararlı ve elverişli olmayan koşullarda işgal etmek, AB´nin enerji politikası üzerinde azami nüfuza sahip bir koz elde etmek için kapsamlı bir girişimde bulunuyor' ifadelerini kullandı.
´Rusya´nın Ukrayna´ya yönelik saldırgan planları yok ancak ABD´nin olabilir´
Zaharova, Rusya´nın Ukrayna´ya yönelik saldırgan planları bulunmadığını ancak ABD´nin bu tür planlara sahip olmasının olası olduğunu belirtti.
Zaharova, Ukrayna vatandaşlarının büyük bölümünün Rusya-Ukrayna ortak tarihine empati duyduğuna ve bu nedenle kiev rejiminin ve Ukrayna Devlet Başkanı´nın eleştirilerine maruz kaldığına dikkat çekerek Rusya´nın böyle bir ülkeye saldırgan eylemler, hatta tam teşekküllü askeri eylemler planladığına dair iddiaların absürd olduğunu vurguladı.
Rus sözcü, 'ABD´nin Ukrayna´daki durumla ilgili ve Rusya´nın saldırgan planları olduğu yönündeki açıklamaları, Irak´ı istila etmeden önce verdikleri beyanatları anımsatıyor. Bizim bu tür saldırgan planlarımız yok, ancak içimde ABD´nin bu tür planları olduğuna dair bir his var' dedi.
´NATO, Kurucu Senedin hükümlerini unutmamalı´
Doğu Avrupa´daki askeri varlığını artıran NATO´ya uyarıda bulunan Zaharova, 'Avrupa´nın doğusunda güçlenme planları geliştiren NATO, Rusya ile İttafak´ın ilişkileri hakkındaki Kurucu Senedin hükümlerini unutmamalı. Onların bu belgeden çekildiklerini veya feragat ettiklerini duymadık' diye konuştu.
Zaharova, bu belgenin de, Batılı ülkelerin kendileri için zorunlu görmeyi bıraktıkları diğer anlaşmalarla aynı kaderi paylaşma ihtimalini dışlamadıklarını ekledi.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
