• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

Zaharova: ABD, Lavrov-Trump fotoğraflarını yayınlamamamızı istemedi

Zaharova: ABD, Lavrov-Trump fotoğraflarını yayınlamamamızı istemedi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Washington idaresinin Moskova´dan ABD´de infiale yol açan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD Başkanı Donald Trump´ın görüşmesinden fotoğrafların yayınlanmamasını istem

 

CNN televizyonunun haberine göre, ismi açıklanmayan bir kaynak, Beyaz Saray´ın Trump-Lavrov görüşmesinin fotoğraflarının yayınlanmasından rahatsız olduğunu iddia etti. 

´CNN, HABERİNİ YİNE ANONİM KAYNAĞA DAYANDIRDI´

Zaharova, Facebook hesabından yaptığı açıklamasında, 'CNN dibi delip geçti. Bu televizyon kanalı, yeni bir anonim kaynağa dayandırdığı haberinde, Rusların Lavrov´un Trump´la görüşmesinden fotoğrafları yayınlayarak yine Washington´u kandırdığını ileri sürdü' dedi.

Rusya´nın görüşmeye alınacak fotoğrafçıların isimlerini daha önce ABD´ye ilettiğini belirten Zaharova, 'ABD, fotoğrafların yayınlanmaması için Rusya´ya başvurmadı' diye yazdı.

´RESMİ FOTOĞRAFLARIN YAYINLANMASINDAN ÖFKE DUYUYORLAR´

Görüşmenin gizli olmadığını kaydeden sözcü, 'Bunu yazdığıma inanamıyorum: ABD medyası resmi fotoğrafların yayınlanmasından öfke duyuyor' diye kaydetti.

Zaharova ayrıca Rusya´nın Lavrov-Trump görüşmesinin fotoğraflarının yayınlanmaması durumunda olası gelişmelere dair tahmin yürüttü: 'Rusya dün bu görüşmenin resmi fotoğraflarını yayınlamasaydı ne olurdu biliyor musunuz? Bir süre sonra bu fotoğraflar Kongre, Senato, oradan da CNN´e sızar ya da onların özel talebiyle ‘Rusların Trump´la anlaştığının gizli kanıtı´ olarak sunulur, tarihler ve görüşme koşulları çarpıtılırdı ve ABD toplumu bir kez daha kandırılırdı. Birileri CNN´le röportaj yapıp dibin altında olmanın nasıl olduğunu sorabilir mi?'


20° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor