• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

Zaharova: ABD´li diplomatları evlerine göndersek çocukları ne hissederdi?

Zaharova: ABD´li diplomatları evlerine göndersek çocukları ne hissederdi?

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, uygulanan yaptırımlarla ilgili ABD´ye verilecek cevap üzerinde çalışırken, Rusya´daki ABD´li diplomatların ve çocuklarının durumdan olabildiğince az etkilenmesine özen gösterildi

 

Diplomasinin ‘ayna´ tepkiler, önlemler ve adımlar gerektirdiğini ifade eden Zaharova, “Bu adımlara karar verirken Amerikalı meslektaşlarımızın ve ailelerinin nasıl hissedeceğini çok ciddi bir şekilde dikkate aldık” dedi. Zaharova, şöyle devam etti:

“Ve en önemlisi de çocukları, şu anda yeni yıl için hazırlanıyorlar ve Noel tatilindeler. Eğer onların da önümüzdeki 72 saatte eşyalarını toplayıp evlerine gitmelerini istersek ne hissederler. Bu yüzden de kararımızı verdik.”

ABD´nin ülkedeki 35 Rus diplomatı aileleriyle birlikte sınır dışı etme kararının bu kişilerin hayatını olabildiğince zorlaştıracak şekilde ayarlandığını ifade eden Zaharova, Washington´ın Rus diplomatik temsilciliklerine yönelik kararının da anlaşılabilir olmadığını söyledi.

Rusya´nın başkanlık seçimlerine müdahale ettiğini iddia eden (ABD Başkanı Barack) Obama yönetimi, 35 Rus diplomatın aileleriyle birlikte sınır dışı edilmeleri yönünde yaptırım uygulamıştı. Kremlin, ABD´nin müdahale iddialarını reddederken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ülkedeki ABD´li diplomatların karşılık olarak sınır dışı edilmeyeceğini açıkladı.




18.8° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor