• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Zaharova: ABD´nin Suriye´de kurduğu güvenlik bölgesi IŞİD´in gizlenmesini sağlıyor

Zaharova: ABD´nin Suriye´de kurduğu güvenlik bölgesi IŞİD´in gizlenmesini sağlıyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD´nin Suriye´de kurduğu güvenlik bölgesinin IŞİD militanlarının hükümet güçlerinden gizlenmesine yardımcı olduğunu söyledi.

 

Haftalık basın toplantısı düzenleyen Zaharova, 'ABD´nin Suriye´nin güneyindeki Tanf kırsalında kendi üssü etrafında tek taraflı olarak kurduğu 55 kilometrelik güvenlik bölgesi, IŞİD´in geri kalan militanları tarafından kullanılıyor. Militanlar, bu geniş bölgede Suriye hükümet güçlerinden gizlenme, burada gruplaşma ve çöl bölgelerine yeniden sızmak için silahlanma imkanı buluyor' dedi. 

Zaharova, IŞİD militanlarının Tanf´ta kendilerini özgür hissettiklerini kaydederek, militanların daha önce Halep kent sınırına kadar uzanan bölgede uzun mesafeli saldırılar düzenlediğini anımsattı.

´ABD´NİN ASKERİ VARLIĞI, SURİYE´NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE YÖNELİK CİDDİ BİR MEYDAN OKUMA´

Zaharova, ABD´nin Suriye´deki askeri varlığının barışçıl sürece ve ülkenin toprak bütünlüğünün korunmasına yönelik ciddi bir meydana okuma olduğunu belirtti.

´ABD TEYİT EDİLMEMİŞ BİLGİ YAYMA FAALİYETİNİ ARTIRDI´

Öte yandan Zaharova, ABD´nin Suriye´de kimyasal silah kullanımı konusunda Rusya´ya yönelttiği suçlamalara yanıt verdi.

Zaharova, 'ABD Dışişleri Bakanlığı ve bazı resmi yetkililer, Suriye´de kimyasal silah kullanımında Rusya´nın sorumluluğu olduğunu öne sürdü. Tüm bunları tek kelimeyle ´kinaye´ olarak tanımlayabileceğimizi düşünüyorum. Ancak ABD´nin son dönemde teyit edilmemiş bilgi yayma faaliyetini artırdığını belirtmek isterim' ifadelerini kullandı.



19.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor