Tarih: 22.03.2017 22:13

Zaharova: Avrupa için kader anı geldi

Facebook Twitter Linked-in

 

Zaharova, Facebook sayfasından paylaştığı mesajda, 'Avrupa için kader anının geldiğini düşünüyorum: Avrupa, Ukrayna Güvenlik Servisi´nin (SBU) kararını uygulayıp Minsk sürecini toprağa gömerek Ukraynalı aşırılık yanlılarını motive edecek ya da  her şeye rağmen Avrupa´nın temel değerleriyle birlikte ayakta olduğunu kanıtlayacak' ifadelerini kullandı.

´KANUN SADECE RUS ŞARKICI İÇİN´

SBU´un son günlerde tüm gücünü ´kanun herkes içindir´ önermesini kanıtlama çalışmalarına yönelttiğini de kaydeden Zaharova, 'Ancak bu tez, sadece Rus şarkıcı için uygulandı. Kiev, diğer ülke vatandaşları için bunu uygulama niyetinde değil' diye vurguladı.

´UKRAYNA´DA YAŞANAN GELİŞMELER ÜTOPİK´ 

Zaharova, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: 'Kiev´de şu anda kimin yönetiminde bilmiyorum: SBU, devlet başkanı, parlamento. Ancak birileri, ülkede yaşanan yaşanan gelişmelerin ütopik olduğunun farkına varılması için ilk adımı atmak zorunda.'  

SBU sözcüsü Elena Gitlyanskaya, Facebook´tan yaptığı açıklamada, 'Rusya vatandaşı Yuliya Samoylova´nın Ukrayna topraklarına girişi 3 yıl için yasaklandı. Karar, Samoylova´nın Ukrayna yasalarını bozduğuna ilişkin edinilen bilgiler doğrultusunda alındı' demişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —