Tarih: 26.04.2017 16:41

Zaharova: BM, yalan haberlere karşı mücadele yürütmeli

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD´nin New York kentinde gerçekleştirilen BM Bilgi Komitesi toplantısında konuşan Zaharova, Rusya´nın ABD ve Fransa´daki seçimlere müdahale ettiği yönünde yayılan yalan haberler çerçevesinde BM´ye dezenformasyonla mücadele başlatılması çağrısı yaptı.

​Zaharova 'BM´nin yalan haberler ve dezenformasyona karşı mücadele başlatmasını teklif ediyoruz. Rusya sağlıklı bir haber aktarım ortamı yaratmak için bu çok önemli girişimi desteklemeye hazır' dedi.

​‘BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ SİYASİ DURUMLARIN KURBANI OLUYOR´

Yoğun şekilde yalan haber üretiminin gazetecilerin mesleki standartlarının azalmasından kaynaklandığını belirten Zaharova 'Basın özgürlüğü, tarafsızlık ve objektiflik siyasi durumların kurbanı oluyor. Küresel haber alma ortamı giderek itibarsızlaşıyor ve siyasi anlamda taraflı parçalara bölünüyor' ifadelerini kullandı.

​‘DEZENFORMASYON VİRÜS GİBİ´

Zaharova, medyanın Soğuk Savaş dönemindeki gibi bazı ülkelerin başvurduğu enformasyon savaşı nedeniyle çok sayıda sorun ve zorluğun yer aldığı bir krizle karşı karşıya olduğunu da savundu. Zaharova 'Bu dezenformasyon verdiği zarar bakımından salgın bir virüse benziyor. Bu salgınla sistemli bir mücadele için çok uluslu bazda bir strateji geliştirmeliyiz' dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —