• BIST 100

    10268,58%0,20
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,78% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2415,97% 0,96
  • Ç. ALTIN

    3877,27% -0,40

Zaharova: CNN´in Halep´teki bombardımanda ölenlerin fotoğraflarını bulması zor olmamalı

Zaharova: CNN´in Halep´teki bombardımanda ölenlerin fotoğraflarını bulması zor olmamalı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Halep kırsalında altı sivilin ölmesine neden olan ve Belçika jetlerinin düzenlediği sanılan bombardıman hakkında ABD Dışişleri´nden kınama beklediklerini belirtti. Zaharova, CNN televizyo

 

Halep kentinin kırsalına düzenlenen hava saldırısında Hassadjek kasabasında yaşayan altı sivilin öldüğünü, dört sivilin de yaralandığını duyurmuştu. Bakanlık, bombardımanın gerçekleştiği bölgede Belçika´ya ait iki F16 uçağı fark edildiğini de açıklamıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise sivillerin ölümüne neden olan bu bombardımana ilişkin olarak Facebook hesabından yaptığı açıklamada, 'ABD Dışişleri´nden bir tepki göstermesi ve sivil hedeflerin vurulup masum insanların öldürülmesini kınamasını bekliyoruz' dedi.

‘CNN´İN ÖLEN KİŞİLERİN FOTOĞRAFLARINI BULMASININ ZOR OLMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM´

Zaharova, 'CNN´in de yaşananlara uygun bir kampanya başlatmak için ölen kişilerin fotoğraflarını bulmasının zor olmayacağını düşünüyorum' diye ekledi.

Batılı ülkeler ve Batı medyası sık sık Rusya´nın Halep´te sivilleri hedef aldığını iddia ediyor. Zaharova´nın CNN´i anmasının nedeni de CNN sunucusu Christiane Amanpour´un, röportaj gerçekleştirdiği Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov´a Halep´teki bir bombardımanda yaralanan ve yıkımın sembollerinden biri hâline gelen Ümran Dakniş´in fotoğrafını göstermiş olması.

´CNN, SURİYE´DE TRAJEDİ SEÇİYOR´ 

Amanpour, Ümran´ın yaralandığı bombardımanı Rus uçaklarının gerçekleştirdiğini ima etmişti. Zaharova ise CNN´i, Suriye´de hangi trajedileri haberleştirip hangilerini haberleştirmeyeceğine karar verirken kendi gündemini izlemekle suçluyor.




20.8° / 14.1°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor