Tarih: 24.10.2016 12:58

Zaharova: CNN´in söylediğinin aksine Dışişleri sitesi hiçbir zaman hacklenmedi

Facebook Twitter Linked-in

 

Kendisine ´Jester´ adını veren bir internet korsanı, cumartesi günü Twitter hesabından paylaştığı bir mesajda Rusya Dışişleri Bakanlığı´na ait resmi internet sitesini hacklediğini iddia etmişti.

Jester´ın mesajında paylaştığı linki tıklayanlarsa 'Yoldaşlar. Rusya Dışişleri´nin internet sitesinin sizlere önemli mesajlar ileten rutin programına ara verdik' şeklinde bir yazıyla karşılaşmıştı.

Jester CNN´e yaptığı açıklamadaysa saldırıyı yapmaya, Washington merkezli DNS sağlayıcı Dyn´e yönelik siber saldırının ardından karar verdiğini söylemişti.

´HACKLENEN SİTE RUS DIŞİŞLERİ´NİN UZUN ZAMANDIR KULLANILMAYAN ESKİ SİTESİ´

CNN´in haberleştirdiği bu iddialar Rus Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova tarafından reddedildi. Nitekim Zaharova Facebook hesabından paylaştığı mesajda, 'CNN´in ABD´li bir internet korsanı tarafından hacklendiğini söylediği Rus Dışişleri sitesi normal şekilde çalışıyordu ve çalışıyor. Hacklenen siteyse Bakanlık´ın uzun zamandır kullanılmayan eski sitesi' ifadelerini kullandı.

´CNN DOĞRULANMAMIŞ BİLGİLERİ HABERLEŞTİREMEZ, ÖYLE DEĞİL Mİ?´

Öte yandan CNN´in Rus Dışişleri´nin güncel sitesine düzenlendiği iddia edilen siber saldırıyı haberleştirmeden bilgi almak için Bakanlık´a başvurmadığını belirten Zaharova, 'Demek ki ellerinde, bunun ABD´li bir internet korsanı tarafından yapıldığı konusunda çok sağlam kanıtları vardı. Zira CNN (yayın politikası gereğince) doğrulanmamış bilgileri haberleştiremez, öyle değil mi?' dedi.

Bu arada Zaharova Rus Dışişleri´nin güncel sitesinin düzenli olarak siber saldırıya uğradığını ve bu saldırıların 2013´den beri daha da sıklaştığını kaydedip uzmanların, eski siteye yönelik siber saldırının gerçekten ABD´den gelip gelmediğini ise anlamaya çalıştıklarını söyledi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —