Tarih: 01.12.2018 10:00

Zaharova: Kerç´tekine benzer bir olay başka ülkede olsa o sandallar hemen batırılmıştı

Facebook Twitter Linked-in

 

Rossiya 1 televizyonunda ‘60 Dakika´ programına konuk olan Zaharova, Kerç Boğazı olayında Rus sınır muhafızların Ukranalı denizcilere yönelik davranışı şöyle değerlendirdi: “Dünyada başka hiçbir ülke, karasuları içinde bu delilerin peşinden koşmaz, kendilerini tanıtmalarını talep etmez, kimler olduğunu sormaz, kendi hayatlarını riske atarak durdurmaz, oraya bunca insanı göndermez ve gün boyunca neredeyse elle onları durdurmaya çalışmazdı. Hiçbir ülke bunu yapmazdı. Sadece biz yaptık. Sadece kardeş halk, birkaç saat boyunca aklıselime çağırır ve bunu kendisi yapar”. 

Rus diplomat, “Bu ABD, Güney Kore, Japonya, Kanada, Avustralya´da olsaydı bu sandallardan çoktan eser alamet kalmazdı. Sadece bizim askerlerimiz, sadece bizim sınır muhafızlarımız, sahil güvenliğimiz birkaç saat bunlarla uğraştı” diye vurguladı.

´UKRAYNA YÖNETİMİ KENDİ HALKINA SOYKIRIM UYGULUYOR´

Dışişleri Sözcüsü ayrıca Kerç Boğazı olayının ardından Ukrayna yönetiminin sıkıyönetim kararını da değerlendirdi. 

Zaharova, “Bunlar, kendi halkına soykırım uygulayan insanlardır. Zira bu yaptıkları, Ruslara yönelik soykırım değil kendi halkına, Ukraynalılara yönelik soykırımdır. Ukraynalılar artık iktidarın başka hangi sürpriz sunacağını bilmiyor” ifadelerini kullandı.

Zaharova, Ukrayna´daki soykırım kanunun ülke sakinlerinin bazı haklarını da kısıtladığını hatırlattı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —