• BIST 100

    10739,6%0,9
  • DOLAR

    32,22% 0,13
  • EURO

    35,02% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2501,76% -0,34
  • Ç. ALTIN

    4013,31% 0,00

Zaharova: Kerry´nin ´Suriye şovu´ zavallıca ve sıkıcıydı

Zaharova: Kerry´nin ´Suriye şovu´ zavallıca ve sıkıcıydı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry´nin ´paralel evren´ söylemine yanıt veren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kerry´nin şov yaptığını vurguladı.

 

Kerry, BM Güvenlik Konseyi´ndeki konuşmasında 'Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye ile ilgili açıklama yaparken, bazen kendimi paralel evrende hissediyorum' demişti.

Rossiya 24 televizyonuna demeç veren Zaharova, 'Kerry´nin konuşması, başta medya olmak üzere milyonlarca kişi için hazırlanmış bir şovdu. Ancak kötü bir şovdu. Zira zavallıca, kifayetsiz ve sıkıcıydı' ifadelerini kullandı. Zaharova, Kerry´nin paralel evrende yaşadığını itiraf ettiğini de kaydetti.

´ABD´LİLERİN TUTARSIZLIĞINA ALIŞTIK´

Öte yandan Zaharova, Kerry´nin Suriye´deki BM konvoyuna yönelik saldırıyla ilgili olarak Rusya ve Suriye ordularına işaret etmesini de yorumladı.

Kerry´nin öne sürdüğü argümanların gerçekle bağdaşmadığını belirten Rus yetkili, Rusya Dışişleri Bakanlığı´nın ABD´li diplomatların ´daimi tutarsızlığına´ alıştığının altını çizdi.

´KERRY´NİN İDDİALARI GÜLÜNÇ´

Rus siyaset uzmanı Viktor Murahovskiy ise, Kerry´nin iddialarının gülünç olduğunu söyledi.

Vzglyad gazetesine konuşan Murahovskiy, 'BM konvoyuna Rus Su-24 tipi savaş uçağının saldırdığını hemen tespit edebilecek bir uzman bulunduğuna inanmıyorum. Bu çok gülünç' dedi.

´ABD KANIT SUNSUN´

İsrail istihbaratından emekli üst düzey yetkili Yakov Kedmi de ABD´nin suçlamalarını inandırıcı bulmadı. ABD´nin suçlamalarla ilgili kanıt sunması gerektiğini belirten Kedmi, 'Suriye´deki durum, uydularla izleniyor. Eğer bir kanıt varsa, bunu sunmak zor olmaz' diye konuştu.




22.6° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor