• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Zaharova: Kore yarımadasındaki durum ABD iç siyasetine alet ediliyor

Zaharova: Kore yarımadasındaki durum ABD iç siyasetine alet ediliyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kore yarımadasındaki nükleer sorunun ABD iç siyasetine alet edildiğini söyledi.

 

Recek açısından çok uzun sürecek. Bu, Beyaz Saray için verilen bir mücossiya 1 televizyonunda katıldığı bir programda konuşan Zaharova, 'ABD´de neler yaşandığını, mücadelenin ne kadar çetin geçtiğini görüyorsunuz. Bu mücadele, geçmiş açısından değil, geladele. ABD´de bir konu üretilmesi, bu konudaki muhtemel adımların yüksek sesle dile getirilmesi ve belki de daha sonra bunların uygulanması gerekiyor. Kuzey Kore konusu da, ABD iç siyasetine açık şekilde alet ediliyor' dedi.

´ASKERİ MÜDAHALE OLURSA FELAKETLE KARŞI KARŞIYA KALIRIZ´ 

Zaharova, ABD´nin Kuzey Kore´ye yönelik muhtemel bir askeri müdahalesinin bölgesel ülkeleri ve diğer ülkeler için geniş kapsamlı sonuçları olacağını da belirtti.

Zaharova, 'Bölgedeki tüm ülkeler etkilenecek, hatta sadece bölgedeki ülkeler değil… Askeri senaryo uygulanırsa, eğer her şey ABD´li yetkililerin tehditlere uygun şekilde ilerlerse, felaketle karşı karşıya kalacağız' ifadelerini kullandı. 

´BMGK ÜYESİ İÇİN EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR SÖYLEM´ 

Öte yandan Zaharova, yaşanan krizde ABD´nin söylem bakımından Kuzey Kore´nin seviyesine geldiğini kaydetti.

'Önceden bu imkansız görülürdü ancak Washington ve Pyongyang´ın söylemlerine baktığınızda, ikisinin neredeyse benzer olduğunu görüyorsunuz' diye devam eden Zaharova, bu söylemin BM Güvenlik Konseyi üyesi bir ülke için eşi benzeri görülmemiş bir durum olduğunu vurguladı.



17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor