Tarih: 15.03.2018 09:55

Zaharova: Londra sınır dışı edilen Rus diplomatların listesini yolladı

Facebook Twitter Linked-in

 

Rossiya 1 kanalında yayınlanan 60 Minut (60 Dakika) programında konuşan Zaharova, Londra´nın 1 hafta içinde sınır dışı edilmesi planladığı Rus diplomatların listesinin ellerine ulaştığını aktardı. 

Zaharova, “Bu kişiler Rus diplomatlar, ayrıca askeri ataşelik temsilcileri de var. Liste, diplomatik kanallardan Rusya´ya iletildi, liste elimizde, bu kişiler 7 gün içerisinde İngiltere´yi terk etmeli” diye konuştu.

‘İNGİLTERE´YE AYNA NİTELİĞİNDE YANIT HAZIRLANIYOR´

Zaharova, İngiltere Başbakanı Theresa May´in Rusya ile ilgili yaptığı açıklamasına Moskova´nın Londra´ya ‘ayna´ niteliğinde yanıt hazırladığını belirtti.

Rus diplomat, “(İngiltere´ye) uygun, benzer, ayna niteliğinde, kesinlikle duruma uygun önlemler alınacak. Yanıt şu anda hazırlanıyor” ifadelerini kullandı.

‘SUÇ İŞLEDİĞİNDEN ŞÜPHELENİLEN 40´IN ÜZERİNDE KİŞİNİN TESLİM EDİLMESİNİ BEKLİYORUZ´

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Moskova´nın Londra´nın çoğunun suç işlediğinden şüphelenilen 40´ın üzerinde Rus vatandaşını teslim etmesini beklediğini duyurdu. 

Zaharova, “(Teslim edilmesini beklediğimiz) 40´ın üzerindeki kişi arasında seri katiller bulunuyor ve bu kişiler, yıllardır Rusya´ya teslim edilmemekle kalmayıp, çoktandır mülteci statüsüne kavuşmuş, sığınma hakkı ve Londra´nın tam himayesini kazanmış durumdalar, sosyal güvenlik paketinin tümünden faydalanıyorlar. Hal böyleyken bugün, yasalarla sıkıntıları olan kişilerin İngiltere´de istenmediklerini anlatıyorlar” diye konuştu.

‘İSTİHBARAT VE ASKERİ KANALLAR ÜZERİNDEN UZUN SÜREDİR TEMASIMIZ YOK´

Zaharova, Rusya ile İngiltere arasında istihbarat kanalları ve askeri kanallar üzerinden çok uzun süredir temaslarının bulunmadığını da sözlerine ekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —