• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Zaharova, Maduro´nun kaçacağına dair açıklamaları Esad hakkında çıkan yalan haberlere benzetti

Zaharova, Maduro´nun kaçacağına dair açıklamaları Esad hakkında çıkan yalan haberlere benzetti

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Nicolas Maduro´nun ülkeden kaçacağına dair açıklamaların Beşar Esad hakkında çıkan yalan haberlere benzediğini söyledi.

 

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo´nun 'Venezüella Devlet Başkanı Maduro, dün sabah saatlerinde ülkeyi terk edecekti ancak Rusya onu kalması için ikna etti' açıklamasına Facebook hesabı üzerinden yanıt verdi. 

ABD´li gazetecilerin bu sabah kendisini arayarak konuyla ilgili yorum istediklerini anlatan Zaharova, 'Caracas´ın ABD Dışişleri Bakanı´nı yalanladığını bilip bilmediklerini sorduğumda, ´Hayır´ yanıtını aldım. Okyanus ötesindeki arkadaşlarımız için özel olarak bir kez daha belirtmek isterim ki, Maduro, Pompeo´nun yalanına yanıt verdi' ifadelerini kullandı.

Maduro hakkındaki haberleri Suriye´deki sürece benzeten Zaharova, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve ailesinin Rusya´ya kaçtığına dair haberlerin Suriye krizinin sancılı döneminde dünya basınında düzenli olarak yer aldığını anımsattı.  

Daha önce CNN´e konuşan Zaharova, Venezüella ordusunu demoralize etmeye çalışan ABD´nin şimdi de enformasyon harbi kapsamında yalan haberlere başvurduğunu söylemişti.



17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor