• BIST 100

    10279,98%0,03
  • DOLAR

    32,31% -0,06
  • EURO

    34,84% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2408,92% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,21

Zaharova: Mattis´in hangi BM yetkisinden söz ettiğini öğrenmek isterim

Zaharova: Mattis´in hangi BM yetkisinden söz ettiğini öğrenmek isterim

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD ordusunun Suriye topraklarına BM´nin izniyle girdiğini söyleyen ABD Savunma Bakanı James Mattis´in açıklamalarını şaşkınlıkla karşıladıklarını söyledi.

 

Zaharova, 'Bu konunun havada kalmaması için BM´nin hangi yetkisinden söz edildiğini öğrenmek isterim. Bu yetkiyi kim, ne zaman verdi? Belki de bir belgenin nüshası vardır' dedi. 

BM Tüzüğü´ne göre uluslararası toplumun askeri güç kullanımı konusunda karar alma yetkisine sahip tek kurumun BM Güvenlik Konseyi olduğunu kaydeden Zaharova, Güvenlik Konseyi´nin ABD´ye Suriye konusunda yetki vermediğini vurguladı.

´SİYASİ YETERLİK ÖLÇÜTÜ NEDİR?´

Zaharova, Mattis´in ´ABD ordusunun Suriye´den ancak Cenevre´deki barış görüşmelerinde yeterli ilerleme kaydedildiğinin belli olmasının ardından çıkacağına´ dair sözlerini de yorumladı.

Zaharova, Mattis´in sözlerini karşısında 'İlerlemenin yeterli olup olmadığını kim belirliyor? Siyasi yeterlik ölçütü nedir?' sorularını yöneltti. 

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Suriye´de barışçı çözüm için yapılan Cenevre görüşmeleri sonuçlanana kadar ABD ordusunun Suriye´de kalacağını söylemişti.

Suriye´de yeni çatışmasızlık bölgelerinin kurulmasını destekleyen Mattis, Birleşmiş Milletler´in (BM) ABD´ye Suriye´de IŞİD ile savaşma izni verdiğini savunmuştu.



17.8° / 9.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor