• BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,29% 0,17
  • EURO

    34,84% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2445,22% 0,54
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00

Zaharova: Rusya ve ABD arasındaki diplomatik ilişkilerin geleceğini konuşmak için çok erken

Zaharova: Rusya ve ABD arasındaki diplomatik ilişkilerin geleceğini konuşmak için çok erken

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Moskova ile Washington arasındaki diplomatik ilişkilerin geleceği hakkında konuşmak için erken olduğunu söyledi.

 

Rossiya-24 televizyonuna konuşan Zaharova, Rus ve ABD´li diplomatlar arasında gerçekleştirilecek görüşmelerle ilgili olarak, “Yeni dışişleri bakanı atanana kadar, bu gündeme gelecek bir konu değil” dedi. 

“ABD´deki yeni ekibin oluşmasını bekliyoruz” diye ifadelerini kullanan bakanlık sözcüsü, “Hiçbir zaman ‘münasip´ partnerler beklentisinde olmadık ya da onların Rusya´yı destekleyen politikalar izleyeceğini düşünmedik, —bu naif ve ciddi bir yaklaşım değil. Herkes, ortak problemlerin çözümü için pragmatik bir yaklaşım bekliyor” diye konuştu.

‘ANAYASA TASLAĞI, SURİYE´NİN GELECEĞİ KONUSUNDA TARTIŞMA ÇAĞRISI´

Öte yandan, Rusya´nın Suriye´de sunduğu anayasa taslağının muhalefete baskı yapma amacı taşımadığını ifade eden Zaharova, şöyle devam etti:

“Doğalında, bu bir baskı konusu ya da muhalif gruplara katı bir çerçeve sunma girişimi değil. Bu, en önemli konuyu, Suriye´nin geleceği konusunda tartışma çağrısı.”



17.8° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor