Tarih: 10.02.2017 21:55

Zaharova: Rusya´nın İtalya´ya yapılan siber saldırıyla ilişkili olduğu iddiaların fiili kanıtı yok

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İtalya Dışişleri Bakanlığı´na yapılan siber saldırıyla Rusya´nın ilişkili olduğuna dair iddiaların fiili kanıtlarla doğrulanmadığını açıkladı.

İtalyan haber ajansı ANSA´ya konuşan Zaharova, “Bu konunun evveliyatı biliniyor. İlk saldırının ardından ilk güvenlik önlemleri alındı. Saldırıların, en önemli ve en değerli bilgi paylaşımının gerçekleştirildiği şifrelenmiş sisteme değil, İtalyan Dışişleri Bakanlığı ve Büyükelçilikleri çalışanlarının şahsi posta kutularına yönelik olduğunu netleştirmek gerekir” ifadelerini kullandı.

´GUARDIAN´DAKİ MAKALE OLAĞAN BİR DEZENFORMASYON´

İngiliz gazetesi Guardian adı belirlenmeyen bir kaynağa dayandırdığı haberinde, geçtiğimiz yıl İtalya Dışişleri Bakanlığı´na yapılan siber saldırıyla Rusya´nın ilişkili olabileceğini iddia etmişti.

İtalyan Askanews ajansı ise, Rusya Dışişleri Bakanlığı´ndan başka bir kaynağın Guardian´daki makaleyi ‘olağan bir dezenformasyon´ olarak değerlendirdiğini ve İtalya´nın siber saldırılar ile ilgili somut veriler sunması halinde Rusya´nın bu konuda işbirliğine hazır olduğunu bildirdiğini yazmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —