Tarih: 12.02.2017 20:21

Zaharova: Trump´a baskı yapmak için Snowden´ı ona hediye edeceğimizi iddia ediyorlar

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya´nın Snowden´ı ABD´ye iade etmeyi değerlendirdiği yönündeki iddiaları Facebook´tan yaptığı bir açıklama ile değerlendiren Zaharova, “ABD´deki siyasal muhaliflerin yeni yönetime baskısının devam ettiği belli; pazarlıklar sürüyor. ABD´nin dış politika doktrininin henüz oluşturulmamış olmasının sebebi de bu” dedi.

Zaharova şöyle devam etti: “´Rusya uluslararası sahanda Beyaz Saray´la nasıl çalışacak?´ gazetecilerin aklındaki ana sorusu. (Rusya Dışişleri Bakanı) Sergey Lavrov pazar günü yayınlanacak bir röportajında şunları söyledi: (Beyaz Saray) ekibinin oluşturulmasını bekliyoruz. (Ekibin oluşturulmasındaki) bu gecikme yeni yönetimin tembelliğinden kaynaklanmıyor, çalışmasına izin verilmemesinden kaynaklanıyor.”

NE OLMUŞTU?

NBC televizyonu ismini vermediği üst düzey ABD´li bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Rus hükümetinin Trump ile ‘iyi geçinmek için´ Snowden´ı iade etmeyi değerlendirdiğini iddia etmişti.

Snowden 2013´te Amerikan Ulusal Güvenlik Kurumu´na ait bir dizi belgeyi Washington Post ve Guardian gazetelerine sızdırmıştı. Bu belgeler, NSA´in ABD´de ve dünyada yapılan milyonlarca telefon görüşmesini ve yabancı liderleri izlediğini ortaya koymuştu. Belgeleri sızdırmasının ardından Rusya´ya sığınan Snowden´ın burada aldığı oturma izni son olarak 2020´ye kadar uzatılmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —