Tarih: 28.03.2018 18:44

Zaharova´dan İngiltere´nin ´kanıtına´ ilişkin açıklama: May çuvalladı

Facebook Twitter Linked-in

 

Kommersant gazetesi İngiltere´nin yabancı büyükelçilere gösterdiği ve Rus diplomatların sınırdışı edilmesi kararlarını tetikleyen 6 sayfalık ‘gizli sunumu´ yayınladı. ‘Kanıt´ olarak gösterilen sunumda Skripal olayıyla ilgili Moskova´ya yöneltilen suçlamalar yer alırken, kamuoyunun bildiğinden farklı bir bilgiye yer verilmedi. Sunumda ayrıca Batı´nın dünyada olup biten her şeyden Rusya´nın sorumlu tutulması histerisi de bir kez daha kendini gösterdi. 

Konuyla ilgili Facebook´tan açıklama yapan Zaharova, sunumda kanıt niteliğinde bir şey olmadığına işaret etti.

Zaharova 'Kommersant, ABD ve AB ülkelerinin İngiltere´nin Skripal olayı ile ilgili Rusya´ya yönelttiği suçlamalara destek verip Rus diplomatları sınırdışı etme kararlarına dayanak aldıkları gizli materyalleri yayınladı. Bu Theresa May´in çuvalladığının göstergesidir. Uluslararası toplumun algısı İngiltere tarafından muazzam bir şekilde manipüle ediliyor. İnceleyin. 6 resim üzerinden bir kimyasal saldırının sorumluluğunu bir ülkeye yüklüyorlar' açıklamasını yaptı.

Zaharova dün ayrıca NTV televizyonuna yaptığı açıklamada ABD ve İngiltere´nin Moskova´ya Skripal olayı ile ilgili bir belge sunmayı hâlâ reddettiğini belirtmişti. 

ABD (60), Ukrayna (13), Almanya (4), Fransa (4), Polonya (4), Kanada (4); Çekya (3) Litvanya (3), İspanya (2), Hollanda (2), Danimarka (2), İtalya (2), Arnavutluk (2), Avustralya (2); Hırvatistan (1), Finlandiya (1), İsveç (1), Estonya (1), Letonya (1), Macaristan (1), Romanya (1), Norveç (1), Makedonya (1) Rus diplomatları sınırdışı etme kararı aldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —