Tarih: 10.06.2019 09:04

Zarif: İran´ın ABD´ye ihtiyacı yoktur, ABD´liler İran´ın başka ülkelerle olan ilişkilerinde problem oluşturmasın yeter

Facebook Twitter Linked-in

 

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyeleriyle bir araya gelen Zarif, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD ile müzakerelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

ABD Başkanı Donald Trump´ın İran´a yönelik yaptırımlarını ´ekonomik terörizm´ olarak nitelendiren Zarif, Washington yönetiminin buna son vermesi gerektiğini belirtti.

ABD´nin maksimum baskı politikası yürüttüğünü ve müzakereye hazır olduğu yönündeki açıklamaların da kamuoyu üzerindeki baskıyı artırma amaçlı olduğunu söyleyen Zarif,  'İran´ın ABD´ye ihtiyacı yoktur ve bu ülke ile ilişki geliştirme peşinde değildir. ABD´liler İran´ın başka ülkelerle olan ilişkilerinde problem oluşturmasın yeter' ifadelerini kullandı. 

Uluslararası kamuoyunun ABD´nin açıklamalarını uygulamalarına bakarak değerlendirdiğine dikkati çeken Zarif, İran´ın dış politikada komşu ülkelerle ilişkilerini geliştirmeye odaklandığını ve Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani´nin bölge ülkelerine yapacağı ziyaretlerin de bu kapsamda olacağını dile getirdi. 

Zarif, akşam saatlerinde Tahran´a ulaşan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Mass´ın İran için özel bir mesaj getirmediğini belirterek, Berlin yönetiminin nükleer anlaşmanın devam etmesinden yana olduğunu ancak sadece açıklamalarla yetinmemeleri gerektiğini ifade etti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —