• BIST 100

    10101,62%0,45
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,85% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2433,32% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3919,83% -0,11

Zeybekçi: Avrasya Gümrük Birliği´ne girme hedefimiz tekrar gündemde

Zeybekçi: Avrasya Gümrük Birliği´ne girme hedefimiz tekrar gündemde

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Rusya ile ilişkilerin düzeltilmesinin ardından Türkiye´nin Avrasya Gümrük Birliği´ne girmek için çalışmalara yeniden hız verildiğini söyledi.

 

Daily Sabah gazetesi´nden Ali Ünal´ın sorularını yanıtlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, geçen hafta açıklanan, Türkiye´nin Rusya´nın başını çektiği Avrasya Gümrük Birliği´ne girme kararını değerlendirdi. Zeybekçi, 'Kasım ayında Rusya savaş uçağının düşürülmesinden önce Rusya ile serbest ticaret anlaşmasının detaylarını görüşme halindeydik. Rusya Devlet Başkanı Putin´in son Türkiye ziyaretinde taslak anlaşmayı imzalamıştık. Şimdi Rusya ile serbest ticaret anlaşması görüşmeleri yeniden başladı. Mümkün olan en kısa zamanda tamamlanmasını umuyoruz.İlk olarak hizmet sektörü ve yatırımları kapsamak üzere, endüstriyel üretim ve tarımsal üretimi de içine alacak şekilde genişleyecek.' dedi. 

´AB ÜYELİĞİMİZİ ETKİLEMEZ´

Zeybekçi, sözlerine 'Belarus, Kırgızistan, Azerbaycan ve Ermenistan gibi ülkelerin içinde olduğu Avrasya Gümrük Birliği´nin başında Rusya var. Tabi ki bu birliğe de katılmak istiyoruz, ancak bu bizim AB´ye tam üye olma çalışmalarımızı ve Avrupa Gümrük Birliği şartlarını etkilemeyecek şekilde olacaktır' şeklinde devam etti.



18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor