• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Zika Virüsünün Yayılmasını Önleyecek İlaç Bileşimleri Bulundu

Zika Virüsünün Yayılmasını Önleyecek İlaç Bileşimleri Bulundu

Amerikalı araştırmacılar Zika virüsünün yayılmasını durduracak cok sayıda ilaç bileşimi buldu. Bunların özellikle hamile kadınları ve doğacak bebeklerini sivrisinek kaynaklı hastalıktan koruması bekleniyor. Hatta bu ilaçlardan biri t

 

Amerikalı araştırmacılar Zika virüsünün yayılmasını durduracak cok sayıda ilaç bileşimi buldu. Bunların özellikle hamile kadınları ve doğacak bebeklerini sivrisinek kaynaklı hastalıktan koruması bekleniyor. Hatta bu ilaçlardan biri tenya tedavisinde kullanıldı.

Ulusal Sağlık Enstitüsü araştırmacıları, mevcut 6 bin ilaç ve deneysel bileşimi görüntüledi. Tallahassee kentindeki Florida Eyalet Üniversitesi ve Baltimore´daki John Hopkins Üniversitesi´nde görev yapan araştırmacılar laboratuvarda bu ilaçları test ettiler.

Bu bileşimlerin Zika virüsünün hücreleri öldürme yeteneğini engellediği ve mikrobun iltihaplı hücrelerde yeniden üremesinin önüne geçtiği görüldü.

Her iki sınıf bileşim de ceninin beyın hücrelerınde etkin ve cenin beyninin gelişimine katkı sağlayan kalıtsal sinir hücreleri içeriyor.

Bilim adamları bileşimlerin Zika virüsünün görülmesinden hem önce hem de sonrasında işe yaradığını tespit ettiler ve birden fazla kullanıldığında daha da etkili olduğu sonucuna vardılar.

Bileşimlerin keşfi Natura Medicine adlı dergide yayımlandı.

Florida Eyalet Üniversitesi Biyoloji Bilimleri Profesörü ve araştırmacı Hengli Tang, ilaçlar ulaşılabilir hale geldiginde çapraz nakillerde kullanılabileceğini ancak hamile kadınlarda kullanılamayacağımı söyledi.



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor