Zimbabve lideri Mugabe askeri müdahale sonrası ilk kez halkın karşısına çıktı
Ordunun yönetime müdahale ettiği Zimbabve´nin lideri Robert Mugabe krizin ardından ilk kez halkın karşısına çıktı. Orduyla istifası konusunda görüşmelerin sürdüğü belirtilen Mugabe, başkent Harare´de bir üniversitenin mezuniyet tör
Böylece ordunun 2 gün önce ülke yönetimine karşı yaptığı askeri müdahalesinin ardından ev hapsine alındığı belirtilen dünyanın en yaşlı lideri 93 yaşındaki Mugabe krizin ardından ilk kez kamuoyu önüne çıkmış oldu.
Mavi ve sarı bir cüppe giyen Mugabe törende ayakta ulusal marşı dinledi. Ardından tezahuratlar eşliğinde konuşma yaparak törenin açılışını gerçekleştirdi.
Mugabe´nin tören sırasında uyuduğu da fark edildi. Mugabe daha önce Birleşmiş Milletler Genel Kurulu´nda ABD Başkanı Donald Trump´ın konuşması sırasında da uykusuna yenik düşmüştü.
Dün Zimbabve resmi gazetesi Herald, Mugabe´nin Genelkurmay Başkanı Constantino Chiwenga ve Güney Afrikalı temsilcileri ile görüşürken fotoğraflarını yayınlamıştı.
Fotoğraflarda ülkeyi 37 yıl boyunca yöneten Mugabe´nin iyi durumda olduğu görülmüştü.
ORDU: MUGABE´YLE GÖRÜŞMELERDE ÖNEMLİ İLERLEME KAYDEDİLDİ
Zimbabve ordusu bugün Heral gazetesi ve ZBC´ye yaptığı açıklamada Mugabe ile görevden ayrılması konusunda yapılan görüşmelerde ´önemli ilerleme´ kaydedildiğini ve yakında ulusa bu konuda açıklama yapılacağını duyurmuştu.Açıklamada ´Mugabe´nin çevresindeki suçlulara yönelik operasyonun ise sürdüğü´ ifade edilmişti. Ordu bazı kişileri gözaltına aldığını duyursa bu kişilerin kim olduğunu açıklamadı.
Mugabe´nin istifaya direndiği yönünde iddialar ortaya atılsa da diğer kaynaklar yavaş bir geçiş süreci, seçim ve onurlu bir görevden ayrılışı içeren karmaşık bir anlaşmanın yapılmaya çalışıldığını öne sürmüştü.
KOVULAN DEVLET BAŞKANI YARDIMCISI ÜLKEYE DÖNDÜ İDDİASI
Diğer taraftan Mugabe´nin kendisinin görevden almasının askeri müdahaleyi tetiklediği belirtilen Eski Devlet Başkanı Yardımcısı Emmerson Mnangagwa´nın ülkeye döndüğü de öne sürüldü.
AFP´ye konuşan bir kaynağın ortaya attığı iddia bağımsız kaynaklarca doğrulanamadı.
Mugabe´nin Mnangagwa´yı kovarak, kendi makamı ve iktidardaki ZANU-PF partisinin başına eşi Grace Mugabe´nin geçeceğinin sinyalini vermesi nedeniyle ordu müdahalesinin gerçekleştiği belirtiliyordu.
Ordu başkent Harare´de parlamento ve ulusal televizyon gibi kritik önemdeki yerlerde kontorlü sağlamıştı. Beşkentte atmosferin sakinliğini koruduğu da gelen haberler arasında.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
