• BIST 100

    10279,98%0,03
  • DOLAR

    32,31% -0,06
  • EURO

    34,84% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2408,92% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,21

Zimbabve´yi 37 yıldır yöneten Devlet Başkanı Mugabe: Trump´a zaman verin

Zimbabve´yi 37 yıldır yöneten Devlet Başkanı Mugabe: Trump´a zaman verin

Dünyanın en yaşlı devlet başkanı olan Robert Mugabe 93. doğum gününde verdiği röportajda ABD Başkanı Donald Trump´tan övgüyle bahsetti. ´Ona zaman verin´ diyen Mugabe Trump´ın Amerikan milliyetçiliği yapmasını da onayladığını s

 

Mugabe, devlet televizyonuna verdiği röportajda Trump için 'Onu tanımıyorum. Ona zaman verin' dedi. 

´ZİMBABVE ZİMBABVELİLERİNDİR´

Trump´ın Amerikan milliyetçiliği yapmasını onayladığını belirten Mugabe, 'Trump´a gelince, ABD milliyetçiliğinden bahsediyor. ´Amerika Amerikalılar için´ diyor. Buna katılıyoruz. Zimbabve Zimbabvelilerindir' dedi.

Mugabe ayrıca ABD´nin uzun süredir Zimbabve´ye uyguladığı yaptırımların Trump döneminde gözden geçirilebileceğini belirtti.

Mugabe röportajda ABD´de geçen sene kasımda yapılan başkanlık seçimlerinde Hillary Clinton´ı yaptırımları sürdürebileceği gerekçesiyle desteklemediğini de anlattı.

ABD, insan hakları ihlalleri ve seçim hileleri nedeniyle 2003´te Mugabe ve yakın çevresine yaptırım uygulamaya başlamış, yaptırımlar eski Başkan Barack Obama döneminde genişletilmişti.

´ANCAK PARTİM İSTERSE GÖREVİ BIRAKIRIM´

Röportajda zaman zaman konuşurken gözlerini açık tutmayı başaramayan Mugabe yakın zamanda devlet başkanlığını bırakmaya niyeti olmadığını gösterdi. 

Daha önce ´100 yaşına kadar yaşamak ve hayatının sonuna kadar devlet başkanlığı koltuğunda oturmak´ istediğini söyleyen Mugabe ' Görevi bırakma çağrısı partimden (Zanu-PF) gelmeli. O durumda görevi bırakırım. Benim seçimlerde aday olmamı istediler. Eğer bunu daha fazla yürütemeyeceğimi hissedersem partime söyleyeceğim ve onlar da nöbeti devralacak' dedi.



17.8° / 9.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor