Ziraat Bankası Genel Müdürü´nden Demirören´e verilen krediyle ilgili açıklama: İzleniyor
Ziraat Bankası Genel Müdürü, Demirören Holding´e verilen krediyle ilgili konuşarak, “Söz konusu firma bu kapsamda kredilendirilmiş olan bir firmadır. Kredileri an itibarıyla bankamızda canlı hesaplarda izleniyor. Bankamız bu firmaya karş?
Ziraat Bankası Genel Müdürü, Demirören Holding´e verilen krediyle ilgili konuşarak, “Söz konusu firma bu kapsamda kredilendirilmiş olan bir firmadır. Kredileri an itibarıyla bankamızda canlı hesaplarda izleniyor. Bankamız bu firmaya karşı da bütün müşterilerine olduğu üzere bankacılık usul ve esaslarının getirdiği çerçevede muamele edecektir” dedi.
Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, dün Meclis Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu (KİT) Komisyonu´nda sunum yaptı.
Ziraat Bankası´nın en büyük aktif banklarından biri olduğunu ifade eden Çakar, “Bankanın aktif büyüklüğü bugün itibarıyla 1 trilyon lirayı aşmış durumda. Bu aktif büyüklüğün özellikle aktif tarafına bakıldığında, kredilerle bizim 743 milyar lirayla ekonomimize destek verdiğimizi görüyoruz” diye konuştu.
Çakar, Ziraat Bankası´nın kuruluş noktasının tarım olduğunu ancak sadece tarımı kurgulayan bir banka olmaktan çıktıklarını söyledi. En büyük aktif bankalarından birisinin Ziraat Bankası olduğunu ifade eden Çakar, tarım dışındaki sektörlere de kredi verildiğini kaydetti.
Ziraat Bankası´nın tarımın finansmanında yine ana kreditör bankalardan biri olduğuna dikkat çeken Çakar, sektörel olarak bankanın toplam büyümesi içinde payının düşmesinin o sektöre kredi verilmediği anlamına gelmediğini belirterek ‘çiftçinin yanında olmaya devam edeceklerini´ söyledi.
‘Kredilerle ekonomiye destek veriyoruz´
Çakar, milletvekillerinin de sorularını yanıtladı. Bankanın aktif büyüklüğünün 2020 yıl sonu itibariyle 943 milyar lira olduğunu belirten Çakar, sözlerine şöyle devam etti:
“Bankanın aktif büyüklüğü bugün itibarıyla 1 trilyon lirayı aşmış durumda. Bu aktif büyüklüğün özellikle aktif tarafına bakıldığında, kredilerle bizim 743 milyar lirayla ekonomimize destek verdiğimizi görüyoruz. Bu 743 milyar liranın 601 milyar lirası nakdi kredilerden, 142 milyar lirası ise gayrinakdi kredilerden oluşuyor. Tabii, bu sadece reel sektöre verdiğimiz krediler. Biz, aynı zamanda, menkul kıymet anlamında devlete de borçlanma ihtiyaçları durumunda 200 küsur milyar lira da kredi vermiş durumdayız.”
‘Kredilerin takibe düşme oranı sektörün gerisinde´
Çakar, kredilerin sektörel dağılımının tarımda yüzde 20, imalatta yüzde 19, ticarette yüzde 18, enerji de yüzde 8 olduğunu belirtti. Çakar, kredilerin takibe düşme oranının Ziraat Bankası´nda yüzde 2.3 olduğunu, bu oranın sektörün gerisinde kaldığını söyledi.
‘Medyaya verilen kredi canlı hesaplarda izleniyor´
Alpaslan Çakar, Demirören Holding´in ismini zikretmeden, son günlerde medya kuruluşuyla ilgili bir konunun çok gündeme getirildiğini belirtti. Kredinin ‘canlı hesaplarda izlendiğini´ söyleyen Çakar, şunları kaydetti:
“Ziraat Bankası ticarete, hizmete, enerji sektörüne, inşaata, her sektöre kredi verdiği gibi medya sektörüne de kredi verir. Söz konusu firma da bu kapsamda kredilendirilmiş olan bir firmadır. Söz konusu firmanın da kredileri an itibarıyla Ziraat Bankası´nda canlı hesaplarda izleniyor ancak şunun altını özellikle çizeyim. Bankamız bu firmaya karşı da bütün müşterilerine olduğu üzere bankacılık usul ve esaslarının getirdiği çerçevede muamele edecektir. Bir kredi işlemidir, her kredi işleminin tabi olduğu, bankacılıkta belirlenmiş olan kural seti neyse o kural seti içerisinde biz kendilerine muamele edeceğiz.”
Ne olmuştu?
Demirören Holding´e Doğan Medya Grubu´nu satın alırken verilen Ziraat Bankası kredisi, suç örgütü lideri Sedat Peker´in açıklamalarının ardından yeniden gündeme gelmişti.
Sedat Peker, 9. videosunda Demirören´in Ziraat Bankası´ndan aldığı 750 milyon dolarlık krediyi ödemediğini iddia etmişti.
Peker´in iddiasının ardından ise siyasiler ve kamuoyu, çiftçilere kredileri geri ödeme baskısı yapan Ziraat Bankası´nın, iktidara yakın Demirörenlere neden bu imtiyazı tanıdığını sormuştu.
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGenç ASAM
Staj Programı Başladı
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu
Yükleniyor
