Tarih: 26.08.2014 10:52

Alman makineciler Rusya’nın Asya’ya Yönelmesinden Korkuyor

Facebook Twitter Linked-in

Komisyon’dan yapılan yazılı açıklamaya göre Cordes, komisyonun yaptığı bir araştırmaya dayanarak, “Makine tedariki genellikle sorun yaratmazken yedek parça tedariki, askeri alanda kullanmaları olasılığı nedeniyle, aniden sorun haline geldi. Bu belirsizlik ve teslimde artan gecikmeler, Rusyalı müşterilerin tek tek yüzünü diğer ülkelerden tedarikçilere çevirmesine yol açtı” açıklamasında bulundu.

Cordes, halihazırda en büyük sorunu yürüyen merdivenler, ekskavatörler, pompalar, traktörler, sondalar ve demiryolu araçları için Almanya’dan gönderilen yedek parça sevkiyatının oluşturduğunu belirtti.

“Korkarız, Rusya ticaret sisteminin büyük bir bölümü, Asya ve Latin Amerikan istikametine yönelecek” diyen komisyon başkanı, komisyonun AB’ye yaptırımların parametrelerini belirlemeyi ve şirketlere bireysel izinlerin verilmesini önerdiğini bildirdi.

Komisyonun verdiği bilgiye göre Rusya, 2014’ün ilk yarısı sonuçlarına göre, Alman ürünlerin ithalatçıları listesinde, Polonya ve Çek Cumhuriyeti’nin ardından üçüncü sırada yer alıyor. Öte yandan Almanya’dan Rusya’ya ihracat, 2014’ün ilk yarısında, yüzde 15,5 oranında geriledi. Alman ürünlerin Kazakistan (-%12) ve Belarus’a (-%21) ihracatında da düşüş yaşandı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —