Tarih: 11.06.2015 14:55

Alman ekonomisinde Rusya endişesi

Facebook Twitter Linked-in

 

Doğu Avrupa`da faaliyet gösteren Alman şirketlerini temsil eden Alman Ekonomisi Doğu Komitesi (OA), Rusya`ya yaptırımları eleştirerek sonuçları konusunda uyardı.

OA Başkanı Eckhard Cordes, Batı`nın Rusya`ya uyguladığı yaptırımların ilişkilerde tamamen bir kopuşa neden olabileceği uyarısında bulunarak, 'Birbiri hakkında değil, birbiriyle konuşmak parolamız olmaya devam etmelidir' dedi.

DW Türkçe`nin haberine göre, Ukrayna krizi nedeniyle kaybedilen güvenin yeniden inşa edilmesi gerektiğini vurgulayan Cordes, Başbakan Angela Merkel`in Ukrayna konusunda iki tarafla da diyalog halinde barışçı bir çözüm bulma çabalarını da övdü.

‘RUSYA ÇİN`E YÖNELİR`

Rusya`nın dünyanın önde gelen yedi sanayi ülkesinin oluşturduğu G7`den dışlanmasının yanlış olduğunu söyleyen Cordes, 'Ekonomik yaptırımlar ve izolasyon politikası mevcut sorunları çözmeyecektir. Bu tür adımlar Rusya`yı sadece Avrupa`dan uzaklaştırıp Çin`e yakınlaştıracaktır' diye konuştu.

‘VLADİVOSTOK`TAN LİZBON`A UZANAN ORTAK SERBEST TİCARET BÖLGESİ İÇİN RUSYA`NIN KAZANILMASI GEREK’

Alman Ekonomisi Doğu Komitesi Başkanı, Avrupa`nın Rusya`yı karşısına alarak bir şey yapamayacağını belirterek, Vladivostok`tan Lizbon`a uzanan bir ortak serbest ticaret bölgesi oluşturulması için Rusya`nın kazanılması gerektiğini söyledi.

Rusya`da yaklaşık 6 bin Alman şirketi faaliyet gösteriyor. OA verilerine göre Rusya`daki faaliyetler Almanya`da yaklaşık 300 bin kişilik istihdam sağlıyor. Rusya`da ise yaklaşık 250 bin kişi Alman firmaları için çalışıyor. Batı`nın Ukrayna krizi nedeniyle Rusya`ya uyguladığı yaptırımlar nedeniyle iki ülke arasındaki ticari ilişkiler darbe aldı. 2015 yılının ilk çeyreğinde Rusya`ya Alman ihracatı üçte bir oranında azaldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —