Tarih: 18.11.2022 09:40

Biden yine talimat listesi ile kameralara yakalandı

Facebook Twitter Linked-in

Endonezya’da düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi’ne katılan 79 yaşındaki ABD Başkanı Joe Biden’ın elindeki kağıt fotoğraf karelerine yakalandı. Kameralara yakalanan kağıtta, talimat listesinin yer aldığı görüldü.

Endonezya’nın Bali şehrinde bir araya gelen G-20 liderleri, ikili ve toplu görüşmelerine devam etti. Liderler yapacakları konuşmaların başlıklarını son kez kontrol ettikleri sırada ABD Başkanı Joe Biden’ın elindeki notlar muhabirlerin gözünden kaçmadı.

Son zamanlarda unutkan davranışları ile gündemde olan Biden’ın notlarında yer alan talimatlar, yine kameralara yakalandı.

BÜYÜK HAFLERLE VURGU

Biden’ın kağıdında, ‘sen merkezde oturacaksın' ve 'Açılış konuşmalarını sen yapacaksın' yazan bir talimat listesi görüntülendi. Biden'a notlarında, oturmadan önce diğer liderlerle ne zaman fotoğraf çekeceği de söylendi. ABD’li lider, haziran ayında iş insanları ile yaptığı toplantıda da birçok kez kopya kâğıdı kullanırken yakalandı.

Notların üstünde ve altında kalın harflerle yazılmış açık talimatlar, kalın ve büyük harfler ile “SEN” vurgusu yapılması dikkat çekti.

Bu notlarının açığa çıkması, Biden'ın sağlığıyla ilgili endişeleri yeniden gündeme getirdi.

Biden daha önce yaptığı bir konuşmada tokalaşmak için sağına dönerek elini uzatmıştı ancak sahnede kendisinden başka kimse yoktu. Boşlukla selamlaşmaya çalışan Biden, sosyal medyada gündem olmuştu. Biden'ın ABD Başkanı olmasından sonra Başkan Yardımcısı Kamala Harris'ten defalarca 'Başkan Harris' olarak söz etmesi günlerce konuşulanlar arasındaydı.

Amerikan Başkanı daha önce de katıldığı bir toplantıda elinde duran kâğıdı yanlışlıkla hava kaldırmış, bir fotoğrafçı bu anı belgeleyen fotoğrafı çekmeyi başardı. Söz konusu notta da benzer talimatlar yer alıyordu.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —