Tarih: 07.03.2016 19:35

Biz,Dostluğumuzu İran´a Kanıtladık

Facebook Twitter Linked-in

 

Mehr Haber Ajansı

Türkiye Başbakanı, “İran ile Türkiye iş birliği, bölgedeki mezhep çatışmasını sona erdirmek için oldukça önemlidir.” dedi.

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu İshak Cihangiri ile ortak basın toplantısında İran ve Türkiye´de yakın tarihlerde seçim yapılmasına işaret ederek, “Geçtiğimiz hafta İran´da yapılan seçimlerin sonucu nedeniyle tebrik ediyorum. İki ülke de başarılı birer seçim gerçekleştirdi ve bugün yaptığımız görüşmeden dolayı olumlu bir iş birliği ortamı oluşabilir. Eskiden Türkiye Dışişleri Bakanı olarak İran´ın nükleer meselesini çözmek için çok çalıştım bugün bu sorunun çözümlenmiş olmasından dolayı memnunum.” dedi.

Davutoğlu, “İran´ın nükleer açıdan sıkıntıda olduğu sırada var gücümüzle İran´ın yanındaydık. Dostlar zor günde ortaya çıkar ve biz, dostluğumuzu İran´a kanıtladık. Bugün dünyada uluslararası baskılar ve yaptırımların ortadan kalkmasından dolayı diğer ülkelerden daha çok mutluyuz.”dedi.

Türkiye Başbakanı, 30 milyar dolar hedefine ulaşmanın ambargo engeliyle karşı karşıya kaldığına işaret ederek, “Bugün yaptırımların kaldırılması İran´da büyük yatırımların yapılması için kapıları açtı.” dedi.

Türkiye Başbakanı, “Ulaştırmada İran, Türkiye´nin Asya´ya açılan kapısıdır. Türkiye, Avrupa ülkelerine ulaşması için İran´ın kapısıdır. Enerjide İran büyük bir üretici, Türkiye hem büyük bir tüketici hem de geçiş ülkesidir. Turizmde, Türkiye dünyanın en büyük 6. ülkesi İran ise keşfedilmemiş bir hazinedir. Türkiye´nin bu alandaki birikimiyle İran´ın güzellikleri bir araya gelince her biri büyük bir turizm gücü oluşturacaktır.' dedi.

Özel sektörden bir heyetle Tahran´a geldiğini söyleyen Davutoğlu, bu heyetin amacının karşılıklı yatırım olduğunu ifade etti.(İran,Mehr Haber Ajansı-05.03.2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —