Tarih: 19.06.2017 09:10

Gabriel: İngiltere´deki muhafazakarlar kumarı kaybetti

Facebook Twitter Linked-in

 

Gabriel, Welt gazetesine yaptığı açıklamada, İngiltere´de Brexit´e ilişkin muhafazakarların hesabının tutmadığını belirterek, 'İngiltere´deki muhafazakarlar tam anlamıyla kumarı kaybetti. Önce İngiliz halkının duygularıyla oynadılar, Avrupa hakkında yalan haberler anlatarak sonuçlarına ilişkin insanları belirsizlik içinde bıraktılar' dedi. Daha sonra ülkede erken seçim yapıldığına işaret eden Gabriel, böylelikle çoğunluğun olmadığı ve müzakere stratejisinin bulunmadığı bir durumda kalındığını kaydetti. 

´BİZDE YAPILSA, ÇOKTAN GİDERLERDİ´

İngiltere´deki iktidara ilişkin, 'Bizde böyle bir kaosa düşürenler çoktan giderdi' ifadesini kullanan Gabriel, ancak AB´nin Brexit konusunda adil bir şekilde müzakere yapacağını belirtti. İngiltere´yi mümkün olduğu kadar AB´ye yakın tutmaya çalışacaklarını, ancak hiçbir zaman AB´deki 27 ülkenin bölünmesine yönelik bir bedel ödenmeyeceğini ifade eden Gabriel, “Belki şimdi ´yumuşak Brexit´ denilen şeyi başarma fırsatı var' şeklinde konuştu.

´İNGİLTERENİN HİÇ AYRILMAMASI EN İYİSİ´ 

Bunun İngiltere´nin ortak pazarda kalması anlamına geleceğini söyleyen Gabriel, bunun için İngiltere´nin Avrupa Adalet Divanını ve çalışanların serbest dolaşımını kabul etmesi gerektiğini kaydetti. Gabriel, 'Bundan ayrı olarak, elbette İngiltere´nin hiç ayrılmaması en iyisi olur' diye konuştu. Ancak durumun bu şekilde görünmediğini ifade eden Gabriel, İngiltere´ye kapıları açık bırakmak istediklerini kaydetti.

´DENİZ YÜCEL´İN SERBEST BIRAKILMASI KISA VADEDE BEKLENMİYOR´

Türkiye´de tutuklu bulunan Die Welt muhabiri Deniz Yücel´e ilişkin de açıklamada bulunan Gabriel, herhangi bir illüzyona kapılmaması gerektiğini ifade ederek, 'Almanya ile Türkiye arası o kadar sertleşti ki, kısa sürede serbest bırakılması beklenmiyor' dedi. Türk hükümet yetkililerine, 'Gümrük Birliği´nin modernleşmesine hazırız' dediğini aktaran Gabriel, ancak bunun için megafon diplomasisinden uzaklaşılması gerektiğini belirtti.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —