Tarih: 12.11.2021 13:07

Hafter´in Oğlu İsrail´e Giderek Görüşmelerde Bulundu

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Libya´daki Ulusal Ordu isimli silahlı yapılanmanın başındaki Halife Hafter´in oğlu Saddam Hafter İsrailli yetkililerle gizli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Hafter ve İsrail arasında diplomatik görüşmeler ve destek planlarının konuşulduğu belirtildi. Haaretz gazetesinin pazartesi günü yaptığı habere göre; Libya´daki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olması beklenen Halife Hafter´in oğlu Saddam Hafter´in Birleşik Arap Emirlikleri´nde yürüttüğü görüşmelerin ardından  Dubai´den Libya´ya giderken İsrail´de kısa bir süre duran Fransız yapımı özel bir Dassault Falcon jetiyle Ben Gurion Havalimanı´na indi.

Gazete, kısa ziyarette hangi İsrailli yetkililerle görüştüğünün bilinmediğini, ancak daha önce İsrail´in ilişkisi olmayan ülkelerle ilgilenen Mossad casus ajansının “Tevel” departmanı ile temas halinde olduğunu söyledi.

Belirtilen,rapora göre Hafter, babasından Libya ile İsrail arasında İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Fas arasında ilişkiler kuran İbrahim Anlaşmalarına benzer bir normalleşme süreci kurma sözü karşılığında İsrail´e 'askeri ve diplomatik yardım' talebinde bulunan bir mesaj taşıyordu.

İsrail´in, özellikle 2011´de devrilen diktatör Muammer Kaddafi´nin önderliğinde Filistin davasının güçlü bir destekçisi olan Libya ile resmi bir bağı yok.

Geçen yıl bir İsrail gazetesine verdiği nadir bir röportajda Haftar´ın doğu merkezli isyancı hükümetinden üst düzey bir Libyalı yetkili İsrail´e destek çağrısında bulundu.

“Biz asla düşman olmadık ve olmayacağız ve bizi destekleyeceğinizi umuyoruz. Haftar Makor Rishon´a verdiği demeçte, ”Bizi bu noktaya kadar ayıran tek durum bu.' demişti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —