Tarih: 04.11.2020 14:53

Instagram, Çeçenistan´daki bir gazetenin Charlie Hebdo´yu eleştiren karikatürlerini sildi

Facebook Twitter Linked-in

 

Çeçenistan´da yayın yapan ´Vesti Respubliki´ gazetesi, Fransız Charlie Hebdo dergisine yönelik karikatürlerin yer aldığı bir paylaşım yaptı. Ancak Instagram, ´şiddet´ gerekçesiyle bu iletiyi sildi.

´Vesti Respubliki´ gazetesi, Instagram hesabında Fransız Charlie Hebdo dergisini sembolize eden ve Kur-an´ı Kerim üzerine zehir akıtan bir yılanın yer aldığı karikatür paylaştı. Gazete, bir diğer karikatürde başında IŞİD bandı bulunan, üzerinde ´yalan haberler´ ve ´İslamofobi´ yazılı dergiyle el sıkışan bir militanı resmetti.

Çeçenistan Bilim ve Yayın Bakanı Ahmed Dudayev´in açıklamasına göre Instagram yönetimi, Çeçen gazetesinin sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımı sildi.

Dudayev, '´Vesti Respubliki´ gazetesi, Fransız dergisinin aksine hiç kimsenin ulusal ve dini duygularına hakaret etmedi. Gazetemiz, Batı dünyasının çok hoşuna giden ifade özgürlüğü dahilinde Fransız dergisinin ´yaratıcılığı´ ile ilgili kendi profesyonel bakışını ortaya koydu. Gazetenin paylaşımını silen Instagram yönetiminin açıklaması şöyle: ´İçeriğiniz aşağıdaki ihlal nedeniyle silinmiştir: Şiddet veya tehlikeli organizasyonlar´' ifadelerini kullandı.

Bazı yayınların milyarlarca inananın duygularına hakaret etmek de dahil her şeyi yapmasına izin verilmesini çifte standart olarak niteleyen Dudayev, Instagram´ın Charlie Hebdo´nun Müslümanların duygularını inciten paylaşımlarını silmediğine dikkat çekti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —