Tarih: 07.07.2014 11:26

İsrail-Türkiye Ticareti Rekora Gidiyor

Facebook Twitter Linked-in

Ora Coren

İsrail ve Türkiye, 2010 Mavi Marmara olayı mağdurlarına ödenecek tazminat konusunda uzun zamandır devam eden anlaşmazlığı çözmüş değil ancak bu, iki ülke arasında ticaretin gelişmesine engel olmuyor.

İsrail Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamada Türkiye`ye yapılan ihracatın 2013 yılı öncesinde artmaya başladığı, yılın ilk dört ayında yüzde 25 artış göstererek 949,2 milyon dolara ulaştığı bildirildi.

Bu artış 2013`te iki yönlü ticaretin yüzde 39 artarak 48,5 milyar dolarla rekor seviyeye ulaşmasının ardından geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, 'Yılın ilk üç ayındaki gidişatın sürmesi halinde İsrail ve Türkiye arasında 2014`te yeni bir rekor kırılmasının beklendiği' ifade edildi.

Bakanlığın İstanbul`daki ticaret ataşesi, İsrail`in yarı özel İhracat Enstitüsü ile birlikte ticareti teşvik etmek için çalışıyor. Ataşe üç ay önce İsrailli altı medikal cihaz şirketinin İstanbul`daki hastane yöneticilerine ürünlerini tanıttıkları bir ziyaret organize etti.

Mayısta Türk şirketlerinden biri İsrail`de ileri teknoloji sanayinin düzenlediği en önemli etkinlik olan MIXiii Inovasyon Konferansı`na geldi.

Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Masası Başkanı Ehud Cohen, 'İsrail ve Türkiye arasındaki ticari ilişkiler istikrarlı bir şekilde büyüyor. Dış Ticaret Yönetimi Türkiye`ye ihracatın artırılmasını ve İsrail de Türk yatırımlarını teşvik etmeyi amaçlıyor.' dedi. (İsrail`de yayınlanan Haaretz, 04 Temmuz 2014)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —