Tarih: 27.12.2021 13:46

Japon Firması Kaga, Türkiye´de yeni fabrika kuracak

Facebook Twitter Linked-in

NikkeiAsia tarafından yayınlanan bir rapora göre, Japon elektronik müteahhidi KagaElectronics, üretiminin bir kısmını Çin ve Güneydoğu Asya´dan kaydırarak Türkiye´de bir fabrika kuracak.

Şirket halihazırda Türkiye´nin kuzeybatısındaki Düzce ilinde sözleşmeli olarak klima parçaları üretiyor, ancak rapora göre bu tesis tam kapasite çalışıyor.

2022 yılında faaliyete geçmesi beklenen yeni fabrika, müşterilerin istekleri doğrultusunda baskılı devre kartları üretecek ve parçaları birleştirecek.

Hareket, Japon elektronik üreticisinin üretimini tedarik zinciri kesintilerinin riskli hale geldiği Asya´dan uzaklaştırmak istemesiyle geldi.

Daha önce Asya´da devre kartları üreten ve müşterilere daha yakın parçalar monte eden şirketin, tedarik zinciri kesintilerinin neden olduğu zorluklar nedeniyle üretim hattını konsolide etmesi ve tedarik süresinde öngörülebilirliği artırması bekleniyordu.

Şirket, Türkiye´nin stratejik konumundan yararlanmayı ve Orta Doğu ve Avrupa siparişlerini genişletmeyi umduğunu söyledi. Raporda, 'Kaga, otomobille ilgili parçalarla ilgili siparişleri de kazanmak için yeni üretim üssünden yararlanmayı umuyor' dedi.

Rapora atıfta bulunan şirket kaynakları, milyonlarca dolarlık bir yatırımla kurulacak tesiste üretim kapasitesinin kademeli olarak artacağını kaydetti.

Kaga´nın Türkiye operasyonları şu anda yaklaşık 1 milyar yen (8.7 milyon $) tutarında satış yapıyor ve şirketin üç ila dört yıl içinde üçe katlamayı umduğu satışlar.

Kaynak: https://www.dailysabah.com/business/economy/japanese-semiconductor-trader-kaga-to-build-new-factory-in-turkey 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —