Tarih: 14.07.2017 21:43

Putin: Trump ile diyaloğun gelişeceğini umuyorum

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya´nın Belgorod bölgesindeki Lebedinskiy Maden Fabrikası´nı ziyaret eden Putin, fabrika çalışanlarıyla buluşmasında Trump ile yaptığı ilk görüşme ile ilgili izlenimlerini aktardı. 

Putin, “ABD Başkanı Donald Trump ile diyalog ‘insani anlamda´ devam ederse, ileride aramızdaki ilişkilerin gelişeceğini umuyorum. Diğer kişilerle nasıl olduğunu bilmiyorum, fakat ben, fikirlerini ve işbirliği önerilerini dile dökerken kendisini dikkatli bir şekilde dinledim. Kişilerle çalışan biri için dinlemesini bilmek ve hızlı tepki vermek, iletişime devam etmek çok önemli” diye konuştu.

‘TRUMP, KARŞISINDAKİ KİŞİYİ DİNLEMESİNİ BİLİYOR´

Trump´ın karşısındaki kişiyi iyi dinleyip yorumlayabildiğini söyleyen Putin, “Karşısındaki kişiye, gerekçelere karşılık veriyor, bazı şeyler hoşuna girmese de bu konularda konuşuyor, soru soruyor. Bunun önemli ve olumlu bir şey olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

‘UKRAYNA´DAKİ KRİZ, UKRAYNALILARIN SABRI TAŞINCAYA KADAR DEVAM EDER´ 

Rus lider, fabrika çalışanlarından birinin Ukrayna´daki krizin ne zamana kadar süreceğini sorması üzerine, Rusya ve Ukrayna halkını birleştiren birçok şey olduğuna işaret ederek, “Halkımız sabırlıdır. Bu durumun daha ne kadar süreceğini bilmiyorum. Bu durum, Ukrayna´da yaşayan kişilere, onların ne kadar sabredeceklerine bağlı. Bu durumun bir gün kansız olarak, demokratik gelişmeler sonucunda sona ermesini umuyorum”  diye konuştu.

‘HİÇ KİMSEYLE SAVAŞMAK İSTEMİYORUZ, ANCAK ÇIKARLARIMIZI UYGARCA KORUYACAĞIZ´

Putin, Lebedinskiy Maden Fabrikası´nın çalışanlarıyla buluşmasında, Rusya´nın hiç kimseyle savaşmak niyetinde olmadığını, ancak kendi çıkarlarına uygarca sahip çıkacağını belirtti.

Rus lider, “Hiç kimseyle tartışmak, kavga etmek, savaşmak niyetinde değiliz, ancak sözümüzün geçeceğini ve yasal hak ve çıkarlarımızın dikkate alınacağını varsayarak hareket ediyoruz” diye konuştu.

Rusya´nın alan olarak dünyanın en büyük ülkesi olduğunu ve nüfus olarak da geride kalmadığını hatırlatan Putin, “Ülke olarak tabii ki kendi çıkarlarımız olacak, bu çıkarlara yasal, uygar yöntemlerle sahip çıkmaya hazırız” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —