Tarih: 29.08.2016 20:20

Rousseff: Adaletsizliğin acısını tatmaktan başka çarem yok

Facebook Twitter Linked-in

 

Rousseff, Kongre´nin üst kanadı Senato´da yaptığı konuşmada, hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu ve görevden tamamen alınması durumunda tarihin ülkeyi yargılayacağını söyledi. Rousseff, 'Yargılanacağımı biliyorum ancak vicdanım rahat. Ben bir suç işlemedim' dedi.

2014 yılında 54 milyon kişinin oyuyla yeniden seçildiğini hatırlatan Rousseff, görevinin her anında anayasaya uyduğunu ve ülkesi için en iyisini yaptığını belirtti. 'Adaletsizliğin acısını tatmaktan başka çarem yok' diyen Rousseff, 30 dakika süren konuşmasının ardından senatörlerin sorularını yanıtladı.

​GÖREVDEN ALINMASI BEKLENİYOR

Kongre´nin önünde toplanan yüzlerce kişi de Rousseff´e destek verdi. Rousseff destekçileri ile görevden alınmasını isteyenleri ayırmak için Kongre´nin önüne dev bir duvar kuruldu. Senato´nun bu hafta içinde Rousseff´in görevden tamamen alınması kararını oylaması bekleniyor.

Senato´da, cuma günü, Rousseff´in kalıcı olarak görevinden alınıp alınmaması konusunu görüşmek üzere bir araya gelen senatörler arasında çıkan tartışma nedeniyle duruşma iki kez geçici olarak ertelenmişti.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Ricardo Lewandowski, senatörlerden, duruşmanın geleceği açısından parti farklılıklarını bir kenara koymalarını istemiş ancak Senato´da seslerin yükselmesi üzerine oturumu askıya almak zorunda kalmıştı. Senato´da 10 Ağustos´ta, 15 saat süren oturum sonrası yapılan oylamada senatörler, 21´e karşı 59 oyla, Rousseff´in bütçe açığını saklamak için mali kuralları ihlal etmekten yargılanmasına hükmetmişti.

BAĞIMSIZ DENETÇİLERE GÖRE ROUSSEFF KURALLARI İHLAL ETMEDİ

Brezilya Senatosu, Devlet Başkanı Rousseff´i 12 Mayıs´ta yaptığı oylamada 180 günlüğüne görevden almış, Rousseff´in yerine geçici olarak yardımcısı Michel Temer getirilmişti. Rousseff´in suçlu bulunarak görevden alınması durumunda devlet başkanlığı görevini, 2018´de düzenlenecek seçimlere kadar Temer yürütecek. Temer´in de adı, devlete ait Petrobras şirketiyle ilgili yolsuzluk iddialarında geçiyor.

Dilma Rousseff, çok sayıda siyasetçi ve iş adamının adının karıştığı Petrobras yolsuzluk soruşturmasının durdurulması için görevden alındığını savunuyor. Brezilya Senatosu´nun atadığı bağımsız denetçiler, geçici olarak görevinden uzaklaştırılan Devlet Başkanı Dilma Rousseff´in bütçe açığını saklamak için mali kuralları ihlal etmediğini açıklamıştı.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —