Tarih: 16.07.2020 14:33

Rus vekil: Erdoğan bazı dini tesisleri Rusya´ya devretmeli

Facebook Twitter Linked-in

Duma vekili Sergey Gavrilov, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın bazı dini tesisleri Rusya´ya devretme konusunu değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Rusya Federal Meclisi´nin resmi yayın organı Parlamentskaya Gazeta´ya demeç veren Duma Sivil Toplumu Geliştirme, Toplumsal ve Dini Derneklerin Sorunları Komitesi Başkanı Gavrilov, Ruslar tarafından inşa edilen ve devrim öncesi Rusyası´na ait olan bazı dini tesislerin Rusya´ya devrinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

´Şartlar olgunlaştı´

Bu tesislere sadece kiliselerin değil, aynı zamanda tapınakların, hac merkezlerinin ve otellerin de dahil olduğunu kaydeden Gavrilov, Rusya Ortodoks Kilisesi´ne ait en az 7 kilisenin devrinin söz konusu olabileceğini ve bu sorunun çözüme kavuşması için şartların olgunlaştığını savundu.

´Yerel yönetimler devre hazır´

Gavrilov, 'Bu tesisler İstanbul´un yanı sıra Rus turistler ve hacılar arasında popüler olan Antalya, Aziz Nikolaos´un eğitim verdiği ve gömüldüğü Demre gibi yerlerde bulunuyor. Türkiye´nin ilgili kentlerindeki yönetimler, Rus konuklar ve yatırımcılar için elverişli koşulların oluşturulması için bizlere bu imkanları sunmaya hazır' ifadelerini kullandı.

Rus vekil, devir sürecinin başlatılması için Erdoğan´ın ´iyi niyetinin´ ve ilgili tesisleri Rusya´ya devretmeye hazır olduğunu açıklamasının gerektiğini belirterek, bu kararın erdemli bir hareket olacağını söyledi.

´Ayasofya´nın statüsü değiştirilmişken bu konuda adım atılması mantıklı olur´

Gavrilov, 'Erdoğan, Türkiye´nin diğer dünya dinlerinin inananlarına saygıyla yaklaştığını birçok kez dile getirdi. Madem öyle, Ayasofya´nın statüsü de değiştirilmişken Hristiyan tesislerin Rusya´ya devri konusunda adım atılması, Türk lider için çok mantıklı olacaktır. Mülkiyet hakkı, İslam´da da kutsaldır' diye ekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —